TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4

TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4

2017-05-15

Flamingo - Prydnadskuddar 2st,

barn och internet

Foto: Colourbox

JUST FEMALE ZOLA MAXI DRESS - Maxiklänning - brun/beige,

Napoleon in his Study,Jacques-Louis David,60x40cm,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

J.LINDEBERG BELEN - Skjorta - pop blå,Tavla Deer Nature Forest,

Vm i fotboll 1978 Argentina - Med autografer,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Sista Glam MARINA MINT GREEN - Festklänning - grön,Mizuno WAVE EXCEED TOUR 3 AC - Multicourt-skor - fiery coral/vit/beet röd,

TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Bruno Premi Stövletter - lapogna,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Twisted Tailor LUDWIG - Fluga - blå,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Skallra mus 'Il Était Une Fois' svart,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Insektsnät för fönster 130 x 150 cm vit,Robotklippare,

Material & skötsel

Material75% viskos, 25% polyamid

SkötselrådTorktumlas ej, 30°C maskintvätt, skontvätt

Produktinformation

HalsDjupt v-ringad

TransparensDelvis

MönsterRandigt

ArtikelnummerTO721E0AL-J11

TOM TAILOR DENIM STRIPED BOXY - - - Blus - dusty rose cd2ef4

InWear SICILY - Blus - cameo rose,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Pretty Ballerinas Ballerinaskor - plata/fume gris/gris medio,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Taifun Vardagsklänning - navy,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Ashley Graham x Marina Rinaldi IDRURO - Jeans Skinny Fit - azzurro,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

PULL&BEAR MIT KAPUZE - Huvtröja med dragkedja - dark blå,Burton Menswear London TEXT BIRD PRINT - Skjorta - vit,Only & Sons ONSLOOM JOG LIGHT BLUE - Jeans slim fit - light blå denim,Polo Ralph Lauren SLIM FIT - Skjorta - channel grå,

Loggor - LU, MAH, RS
Home