PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34

PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34

2017-05-15

Adapter för 22 mm x 24 mm adapter för kökshandtag,

barn och internet

Foto: Colourbox

Under Armour BREATHELUX JACQUARD - Tights - vit/tonal,

vidaXL Rullgardin för dusch 120x240 cm cirkel,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Vila VIRIL LONG CARDIGAN - Kofta - taupe,EGLO Hängande taklampa Priddy 4L 49466,

Skandia Bänk Skruvstäd 100 mm,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Topshop Wide Fit WIDE FIT GRIN - Klassiska pumps - grön,Sunset - Röd solnedgång,

PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Wooden Serving Choping Rectangular Board with Circular Recess,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Lauren Ralph Lauren LYONIA COMBO - Fodralklänning - lighthouse navy,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

12,5x12,5 cm eller 5x5 tum, fotoram i guld,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Vero Moda vit top med spets stl M,Alberto Zago Klassiska stövlar - gaietto,

Material & skötsel

YttermaterialSkinnimitation/textil

FoderPolyester

InnersulaTextil

SulaSlittåligt gummi

FodertjocklekTunt foder

TygSkinnimitation

Produktinformation

Rund

Klack/sulaPlatt

StängningSnörning

ArtikelnummerP0G11A03A-C11

PARFOIS Sneakers Sneakers Sneakers - grå/gul 1d4f34

High Peak Sparrow 2 Tent Pesto/Röd,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Esprit Maternity DRESS NURSING 3/4 - Jerseyklänning - night blå,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Reebok Classic T-shirt med print - vit,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Lost Ink EMBROIDERED SLEEVE - T-shirt med print - burgundy,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Noisy May Långärmad tröja - dark blå,ONLY Play ONPZAREEN HIGHWAIST TRAINING - Tights - dress blås,Zizzi LONG CARDIGAN - Kofta - port royal melange,KARL LAGERFELD ICONIC KARL - T-shirt med print - vit,

Loggor - LU, MAH, RS
Home