HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6

HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6

2017-05-15

Jenny Örngott Hjärta,

barn och internet

Foto: Colourbox

Compañía fantástica JALON DRESS - Vardagsklänning - multi-colouröd,

Fransk doftljus i zinkburk - French vanilla,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Peter Kaiser FRANNIE - Slip-ins - navy/schwarz,Wilfa Ismaskin ICE-12S (603363),

Kopplingsröduceringsbeslag för mässing rör x x manlig 3/4 "x 1/2,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Noisy May NMCHARLIE - Sweatshirt - light grå melange,10st Gråa Lego Kylskåpsmagneter,

HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

vidaXL Rullgardin brun 100 x 175 cm mörkläggande,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Vila VICABLA KNIT DETAIL CARDIGAN - Kofta - barberry,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Ljusslinga LED Röda Hjärtan,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

fluga svart Hårspänne 80-tal,New Look REIGN - Klassiska pumps - light brun,

Produktnummer: 8283787

"HOLM är en serie köksprodukter skapade för den saftiga, möra, välsmakande måltiden. Claus Holm har personligen utvalt testat och godkänt varje produkt, varje funktion och varje detalj.
Claus Holm har alltid arbetat med mat, och den fred och glädje han finner i att arbeta med färska ingredienser, recept, bra köksredskap och smakutveckling i sin egen köksverkstad ger honom dagligen bekräftelse på att han är på rätt väg, ”Jag är kock, smakutvecklare och föreläsare - och en person med en önskan att göra en skillnad. I mitt kök är allting möjligt.”
I Holms sortiment hittar man produkter av olika material: Akacia träd, aluminium, stengods och gjutjärn. Samtliga produkter är framtagna med omsorg för detalj och funktionalitet och är uppskattade av så gott hemmakockar som professionella kockar." 
Öllåda 23x15x29cm Acacia HOLM.
Öllåda med plats för 6 öl eller sodavatten i akacieträ. Lådan är lämplig till en picknick eller bara en tur i trädgården. Öppnare på sidan.
Sätts aldrig i blöt.
Rengöring och skötsel:
Torkas av med en fuktig trasa.
Utsidan kan med fördel efterbehandlas med matolja ett par gånger om året.
Tål inte maskindisk.

HOLM HOLM HOLM Öllåda 23 x 15 x 29 cm 8905f6

Shakerset Rostfritt,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Nigor Oriole 3 Tent Willow Bough/Burnt Orange,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

TOM TAILOR MY COSY CASUAL DRESS - Fodralklänning - grå melange,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Topshop HUSH DOUBLE STRAP - Slip-ins - blå,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Marc O'Polo LONG SLEEVE - Långärmad tröja - misty morning,IVY & OAK GRAPHIC DRESS - Festklänning - snow vit,CLOSED BLANCHE - Skjorta - vit,Peter Kaiser DANELLA - Klassiska pumps - schwarz,

Loggor - LU, MAH, RS
Home