Candide Madrasskydd Bambu Bambu Bambu 40x80cm 6a8126

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Candide Madrasskydd Bambu Bambu Bambu 40x80cm 6a8126

Candide Madrasskydd Bambu Bambu Bambu 40x80cm 6a8126

2017-05-15

Dalbello W's Lupo AX 110 ID Ski Boots,

barn och internet

Foto: Colourbox

Beer, Brewing & Bastards - Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl,

Superman Kortärmad pyjamas vit,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Mörkermannen 9789186369453,Tissot in an artist's studio,James Tissot,50x40cm,

The Parsonage at Nuenen,Vincent Van Gogh,33x43cm,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

JDY NOOS - Skjorta - cloud dancer,Poster - Elefant Elegant - Svart vit 40x50cm,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Le pont rouge,julian alden weir,60x40cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Pier One Klassiska stövlar - dark grå,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Beurer Luftfuktare LB 88 vit (B68116),

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Träramar - Plywood - mått 16x0,8x21,5 cm - 3 st,Luxform Trädgårdsbelysning solcell LED strålkastare 2 st 12V Mal,

Candide Madrasskydd Bambu är ett vattentätt madrasskydd för vagn/vagga/babysäng. Madrasskyddets översida är i mjuk bambuviskos som andas och har antibakteriella egenskaper.

Candide Madrasskydd Bambu har en översida i frotté tillverkad av 80% bambuviskos och 20% polyester. Det ger en mjuk och behaglig yta för barnet att ligga på. Bambu är ett material som andas och leder bort fukt. Det ger en antibakteriell yta där kvalster inte trivs.

Undersidan av madrasskyddet är tillverkad av 100% polyuretan som är helt vattentätt.

Madrasskyddet är ett dra-på-lakan och får bra spänst. Det ger ett säkert madrasskydd, eftersom risken för att barnet trasslar in sig minimeras.

Fakta Candide Madrasskydd Bambu
- Bambu ger en mjuk och behaglig yta
- Antibakteriellt och kvalsterfritt
- Vattentätt madrasskydd
- Säkert dra-på-lakan
- Mått: passar madrasser som är 40x80 cm
- Material: Ovansida i 80% bambu, 20% polyester. Undersida 100% polyuretan
- Tvätt: 30 grader i maskin

ÖVRIGT:
Fabrikat: Candide
Tillv. artikelnr: 1734
Förpackningsmått: 240x130x20
EAN: 3275052320070
Ginzanr: 1001346

Candide Madrasskydd Bambu Bambu Bambu 40x80cm 6a8126

Theologisk Tidskrift 1865-66.,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Herr Kavaj/Cardigan Svart Strlk M,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Poster Illustration gitarrspelare, 50x50 cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

talkabout Vardagsklänning - nude,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Stradivarius Linne - brun,Bershka MIT GÜRTEL - A-linjekjol - lilac,ASICS HIGHWAIST - Tights - cordovan/samba,OYSHO MIT KOMPRESSIONSEINSÄTZEN - Tights - röd,

Loggor - LU, MAH, RS
Home