Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23

Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23

2017-05-15

Julpynt Ljusslinga med 6 julgranar i flaskor, LED, batteridriven,

barn och internet

Foto: Colourbox

LEGO Technic 8071 Hävare,

Schneider Electric Strömbrytare D-Trapp Exxact Inf Vit Blister,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

J.CREW EVIE BALLET FLATS - Ballerinaskor - chocolate sepia,400 stk.120x215 mm (B2) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT,

LECHUZA Odlingsenhet Classico 35 LS ALL-IN-ONE vit högglans 1606,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Topshop CITY LACE UP TRAINER - Sneakers - khaki,5 Delad canvastavla skog 200*100cm,

Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Soffbord 2 st grå FLY II,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Mykke Hofmann TEA - T-shirt med print - grön,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Portrait of a Young Woman,Zacarias Gonzalez Velazquez,45x35cm,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

45mm diameter hål 2x brun runda dörrluftsventilgaller träsmöbler,1 "trädgårds kranvattenhandtag typ rött handtag med slangkontakt,

Produktnummer: 9855512

Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit
Jolly Light ljusslinga med 10 LED upplysta trådbollar.
En vacker ljusslinga för inomhusbruk med svarta, blå & vita trådbollar.
Kan t.ex placeras i en vas eller hängandes i eller runt ett fönster.
Ljusslingan är totalt 4,35 meter lång ( 3 meter anslutningskabel och 1,35 meter ljusslinga ).

Längd: 135cm
Avstånd lampor: 15cm
Antal ljuskällor: 10 st
Kabellängd: 300cm
Klass: 24V 1V IP20

Jolly Light ljusslinga med trådbollar svart/blå/vit svart/blå/vit svart/blå/vit 9a2c23

Poster små båtar på rödden, 50x70 cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Sjörapporten - Om väder, fyrar och skeppsbrott längs våra kuster,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

RODEO duo kombi barnvagn NY,bästa pris! 12 färger! garanti ! FRIFRAKT !,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Shepherd MARIA - Tofflor & inneskor - creme,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

ONLY ONYBELLA - Långärmad tröja - light grå melange/blåprint,Pieces PCLARISSA - Kofta - light grå,Schmuddelwedda Parkas - light gul,Vero Moda Tall VMTASSY ANKLE DRESS - Maxiklänning - gibraltar sea,

Loggor - LU, MAH, RS
Home