Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2

Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2

2017-05-15

Väggdekor väggord väggtext Rikedom är inte pengar utan liv,

barn och internet

Foto: Colourbox

ALDO DADOSSA - Klassiska pumps - röd,

Yankee Candle Classic Large Jar Viva Havana Candle 623g,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Smidiga väderbeständiga handskar med touchscreen funktion stl. M,Fjärrstyrt flygplan Junior Knows 9141,

Fala Väggmonterad Duschblandare Burgos Mässing 75748,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Zara Basic, Kavaj, Strl: XL, Grön,Bordskalender Swedish Reminder 2019,

Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Affisch Mini Rosenkattost,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Odd Molly, Topp, Strl: S, 182, Svart,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Pappersstansar, stl. 9 mm, Vardag och jul, 36mix.,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Riviéra Maison Glasflaska Olja,vidaXL Barstolar 2 st brun,

Produktnummer: 16330887

Den slående myBathroom-vägglampan Hydrate från Philips med sin spridare i glas och krompläterade bas är en modern ljuskälla med en retro-twist. Av/på-knappen är diskret integrerad i lampan, och den har ett behändigt sladduttag som låter dig installera lampan enkelt utan att behöva dra kablar. Den inkluderade halogenlampan utstrålar ett behagligt, varmvitt ljus som naturligt reflekterar färger och hudtoner. Denna badrumslampa sparar mer energi än traditionella ljuskällor, och har specifikt designats för att användas i fuktiga miljöer.

Färg: Krom och vit
Material: Metall och glas
Mått: 37 x 12,7 x 13,5 cm (B x D x H)
Strömförsörjning: 220-240 V~, 50-60 Hz
Ljuseffekt: 2 x 2,8 W (inkluderade)
Typ av lampa: Halogen
Sockeltyp: G9
Ljusfärg: Varmvit
Ljusflöde: 370 lm
IP-klass: IP21
Skyddsklass: I
Färgtemperatur: Maximalt 2800 K
Ljuskälla motsvarar en traditionell glödlampa på 40 W
Med av/på-knapp och sladduttag
Vattentät
Dimningsbar
Lämplig för badrum

Philips Vägglampa myBathroom Hydrate 2x28 W krom & & & vit 340821116 be7ed2

Inger Gustafsson - Halmslöjd Gammalt hantverk på nytt,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

H&M+, Klänning, Strl: XL, Ljusblå,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dorothy Perkins AVA - Stövletter - blå,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Hylla med elefanthuvud.,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Noisy May NMEMMA CROPPED - Sweatshirt - light grå melange,Cocoon Mummyliner Microfiber Twilight Blå (2019),Fog Fog 42.,Sisley TRUE WIDE - Flaröd jeans - stone wash,

Loggor - LU, MAH, RS
Home