POLYETHYLENE HEAVY DUTY DUTY DUTY SQUARE BOARD YELLOW 35x35CM c12d64

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

POLYETHYLENE HEAVY DUTY DUTY DUTY SQUARE BOARD YELLOW 35x35CM c12d64

POLYETHYLENE HEAVY DUTY DUTY DUTY SQUARE BOARD YELLOW 35x35CM c12d64

2017-05-15

Väggdekor väggord 2 st grodor strömbrytardekor,

barn och internet

Foto: Colourbox

Sweatshirt F324NJ- vit storlek M,

Cleveland tak/fönster 23cm, Grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Noclaim KATE 10 - Snörstövletter - nero,Exklusiv Vin Kylarstav,

Princess Animators Collection Mulan,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Clarks GRACELIN MARA - Ballerinaskor - navy,Svedbergs Tvättställsblandare Only One,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

vidaXL Bäddset 3 delar 200x220/80x80 cm lilarutigt,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Outwell Birdland 3 Fleece Carpet,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

WWE Batista Badlakan Handduk Badlakan,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Hylla Romantisk 61 cm - antikvit,Nonwoven Fototapet Kilimandscharo - en kvalitetstapet till markn,

Produktnummer: 10784657

YELLOW CUTTING BOARDHigh density polyethylene offers excellent chemical resistance, good fatigue, wear and moisture resistanceEasy to use, durability, low maintenance and safetyTextured surface safely holds food in place without slippingKnives stay sharp when cutting on high density polyethylene cutting boardReversible useReduce the risk of bacterial cross contamination during food preparationEasy to clean and dishwasher safeSize 350mm (13¼") x 350mm (13¼") x 19mm (¾")Weight 2.05kg / 4¼ lb

POLYETHYLENE HEAVY DUTY DUTY DUTY SQUARE BOARD YELLOW 35x35CM c12d64

Manchester United Keps, Fotboll, Sport, Mössa,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Bruno Premi Sandaler - blu,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

T-shirt Think Outside The Box Svart herr tshirt 5XL,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

E8 BY MIISTA EMMA - Snörstövletter - tan,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Missguided Petite USA CROP RINGER - T-shirt med print - navy,Rebel Cowboy Smal Patch Brodyrmärke.,Maileg hus med inrödning,Missguided SCALLOP EDGE BELTED DRESS - Fodralklänning - beige,

Loggor - LU, MAH, RS
Home