Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07

Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07

2017-05-15

Ampelhållare- blomkrukehållare Bullterrier,

barn och internet

Foto: Colourbox

Anticancer : ett nytt sätt att leva,

Indian Summer - Brädspel,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Dorothy Perkins AVENUE - Ankelboots - burgundy,Philips Piedestal myGarden Bustan LED,

Kids Concept, Vimpelslinga, Neo, Grön Multi,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Bitssats Luna GO MB2,Knähöga Kompressionsstrumpor för Löpning & Sport - Blå,

Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Dammsugarpåsar Philips City Line Venise,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Neosens ROCOCO - Ankelboots - antracita,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Fjärilar -väggdekor,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Leda and the Swan,Correggio,50x40cm,Beta Tools Pressverktyg 1608 stål 016080001,

Produktnummer: 16331540

Hailos pedalhink Oko Trio Plus är perfekt för användning hemma eller på kontoret. Pedalhinken har tre inre hinkar på 9 L så att du kan separera ditt avfall och ett mjukt stängande lock med en vid öppningsvinkel. Dess pedal, med hygienisk intern mekanism, är extra bred för enklare användning. De inre hinkarna i svart plast har praktiska handtag.

Färg: Vit och svart
Material: Plastlock och metallhölje
Mått: 47 x 34 x 44 cm (L x B x H)
Med tre löstagbara, inre hinkar i grön, brun och gul plast med handtag (3 x 9 L)
Vikt: 4,7 kg
Mjuk stängningsmekanism
Extra bred, svart fotpedal
Intern pedalmekanism

Hailo Pedalhink Oko Trio Plus storlek L 3x9 L L L vit 0633-230 73bf07

3 RULLAR DANDINO TAPET STJÄRNOR BARNRUM,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Prana Nomad Travel Mat Mood Indigo,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

1966-1967 Opel Kadett B Service Manual Servicehandbok,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Marc O'Polo Ankelboots - cognac,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Tory Burch MINNIE TRAVEL BALLET - Ballerinaskor - spark gold,DC Shoes TRASE - Skateskor - grass,NY! BADDRÄKT ABECITA KANTERS DELIGHT SHAPING SVART STORLEK 48 D/E,ONLY KURZÄRMELIGER - Fodralklänning - peacoat,

Loggor - LU, MAH, RS
Home