Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25

Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25

2017-05-15

Lee MALONE - Jeans Skinny Fit - dirt road,

barn och internet

Foto: Colourbox

vidaXL Popcornmaskin,

Superdry VINTAGE LOGO REPEAT PANEL HOOD - Luvtröja - princedom blå marl,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

34cm Aluminium Colander,Espadrij l´originale CLASSIC - Espadrillos - olive,

Joysway Force-2 60,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Dokumentskåp med 3 lådor grå,Barcelona spotlight 5, Borstat stål,

Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Poster A3 30x42cm Walking Dog In Water,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Lego monorail delar,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Omlottbody i Bambu 68 cl,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Hjärta "God natt min skatt...",Pepparkaksgubbar och stänger,

Produktnummer: 16226928

Heatlights Quartz Halogenvärmare ger dig som användare det absolut senaste och bästa inom infravärme med omedelbar och direktverkande värmekomfort. Glöm traditionella kolfibervärmare som värmer upp luften med lång uppvärmningstid samt låg erkningsgrad. Tillsammans med produkternas övriga egenskaper såsom konstruktion, design, teknisk innovation, låg energiförbrukning och hög kvalité tillhör produkterna det absolut bästa som erbjuds på marknaden och detta till ett pris som ingen liknande produkt med dessa egenskaper erbjuder.

Hög IP klassning (IP55) för säker montage utomhus.
-Öppen konstruktion utan glas framför lampan som medför bättre värmeåtergivning samt längre livslängd på värmelampa.
-För vägg, tak eller parasollmontering.
-Levereras med 3 m värmetålig sladd utan kontakt.
-Levereras med högkvalitativ guldlampa (2000W), komplett med väggfäste.

Spec:
- Stickpropp
- Skyddsklass: IP55
- Quartz Värmeelement

Teknisk data
- Värmeeffekt  2000W
- Värmespridning (m): 7.6-16.8
- Kabellängd 3m
- Vikt 2kg
- Höjd  12cm
- Bredd 48cm
- Djup  12cm

Heatlight Quartzvärmare Svart Svart Svart 104150 96be25

Överstrykningspenna Faber Castell - Gul,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

The Mystic Marriage of St Catherine,Gerard David,60x40cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Poster Sjökort Kalmarsund, 50x70 cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Venus and Mars,Sandro Botticelli,80x40cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

CALAZO CALAZO Grövelsjön & Rogen 1:50.000,The House of Cards,jean-Baptiste-Simeon Chardin,50x40cm,Armani Collezioni, Kavaj, Strl: 44 italiensk, Grå,Onitsuka Tiger Sneakers - vit/peacoat,

Loggor - LU, MAH, RS
Home