Mipow Playbulb Xmas String String String Förlängning 5M Rgb Bt 20St Led 4W Ip6 eb4a86

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Mipow Playbulb Xmas String String String Förlängning 5M Rgb Bt 20St Led 4W Ip6 eb4a86

Mipow Playbulb Xmas String String String Förlängning 5M Rgb Bt 20St Led 4W Ip6 eb4a86

2017-05-15

YOURTURN Sweatshirt - grå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Eurom Terrassvärmare Q-time Golden 1800S 1800W Mörkgrå,

Diadora FREGIO - Huvtröja med dragkedja - verdant grön,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Ett par rådjur i champagne,Jan Vanderstorm T-shirt med print - vit/khaki,

Tyllar / Spritstyllar 7 st,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Stjärnstrimlor Vivi Gade - dia. 6,5+11,5 cm - Glitter och..,SALT & PEPPARKVARN,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Poster A3 30x42cm Frosted Marble,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Retrotavla i metall, 15x20 cm, "Tequilla SUNRISE",

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Skylt i trä, Wooden deco, Mamma och pappa,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

First Martians: Adventures on the Röd Planet Brädspel Spel,Pralinform öga silikonform,

Produktnummer: 16092840

Playbulb Smart Jul-ljusslinga 5 m förlängning

Ljusslinga för jul med mera
Smart kontroll via app
Specialeffekter
Säker och Energieffektiv
Vattentålig

Fungerar bara som en 5m förlängning av PLAYBULB Smart Jul-ljusslinga 10m RGB BT!
Playbulb-slingan är en smart bluetooth och app-styrd LED-ljusslinga för inomhus- och utomhusdekorationer. Lamporna är speciellt konstruerade för att säkerställa att den fungerar säkert i fuktiga miljöer.
Playbulb-slingan uppfyller dina belysningsbehov med 16 miljoner RGB-färger, och förinställda 4 ljuseffekter som passar olika tillfällen. Lamporna är dimbara, du kan justera ljusstyrkan för att passa miljön och tillfället. Om du vill byta färger finns det flera sätt att ändra och styra ljusslingan! Du kan skaka din smarta telefon, eller knacka på färgpaletten via PALYBULB X-appen. Dessutom kan timerfunktionen schemalägga färgändringar och på / av. Den stöder också gruppläge, och cross-control-funktion.
Varje liten kreativ ljuspunkt kommer att göra ditt liv roligt och glädjande! Jämfört med många andra ljusslingor är den också flexibel, du kan förlänga den från 10 meter, till upp till 20 meter, genom att ansluta en eller två 5 m:s förlängning.
Tekniska data
LED-styrka: Max.2W
LED-färger: RGB (16 Miljoner färger)
Antal LED: 20 st
Längd LED-slinga: 5 m
Användningsområde: Inomhus och utomhus
IP-säkerhetsklass: IP65 (exkl. Nätadapter)

Mipow Playbulb Xmas String String String Förlängning 5M Rgb Bt 20St Led 4W Ip6 eb4a86

4 Tread Glass Fibre Ladder Lyte Heavy Duty Stepladder Electrical,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Karta över Funäsdalen, Härjedalen,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Yard of Ale Glas i Plast,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Irwin Vise-grip Låstång med böjd käke 5CR 125 mm 10508019,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

New Look MARKED - Sneakers - dark khaki,Poster Blåröd skalbagge, 70x70 cm,Bianca Di Ankelboots - dark brun,Lee, Jeans, Strl: 38/34, Blå, Bomull,

Loggor - LU, MAH, RS
Home