vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0

vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0

2017-05-15

120% Lino BERMUDA - Shorts - dark blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster Man med sin gitarr, 50x70 cm,

Armor lux MARINIERE MANCHES LONGUES HERITAGE - Långärmad tröja - blanc/violet,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Dörrskylt i Naturträ med upphängning - ca 25 cm,INDICODE JEANS LAKELAND - Cargobyxor - army,

Superdry LOW ROLLER TRÄGER - Linne - Surge Grön,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Väggdekor för barn,Poster - Bokstaven Z A4 21x30cm,

vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Vit Pom Pom/pappersblomma, 20 cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

vidaXL Plisségardin vit M04/304,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Brevlåda Edwin vit,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Julpresent glittrig krans plastblomma,Julgranskula Rosa Ulf,

Produktnummer: 16264275

Denna vackra rumsavdelare är vatten-och färgbeständig. Den är inte bara praktisk utan bidrar även med en mysig atmosfär i rummet och kan avnjutas från båda sidor som är täckt med blommor. Den är även idealisk att använda i sovrummet som en skärmvägg för att skapa ett omklädningsrum. Den är nästan helt ogenomskinlig, vilket gör att inget ljus kan tränga sig igenom. Bild finns på båda sidorna av denna skärmvägg . Genom att vrida väggen kan du skapa en ny atmosfär i rummet. Denna rumsavdelare är 200x180 cm och hopfällbar för en enkel transport samt förvaring.

Storlek: 200 x 180 cm
Ram material: Trä
Vikt: 6 kg
Mönster: Blommor
Material: PVC: 100%

vidaXL Rumsavdelare 200x180 blommor blommor blommor 5f04d0

Poster - This kitchen is for dancing No.4 70x100cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Tumblers Set of 3 Ravenhead Pop Stripes Whiskey Barware Spirits,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

ABSTRAKT oljemålning, 90x120 cm handmålad 003318080875653,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

HIP Bäddset 5582-H ELESSA 200x200/220 cm flerfärgad,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Ny! Baddräkt SPEEDO Birgitte Shaping Storlek 46,vidaXL Väggmonterad klädhängare, pianotangentdesign med 16 svart,vidaXL Hjulnav verktygssats hydraulisk,Millet TRIDENT GUIDE - Hikingskor - saphir/rouge,

Loggor - LU, MAH, RS
Home