LED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbf

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

LED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbf

LED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbf

2017-05-15

Louche GREENFIELD-COUNTRY - A-linjekjol - beige,

barn och internet

Foto: Colourbox

XXL poster Regnskog,

TOM TAILOR PRINTED LONGSLEEVE - Långärmad tröja - mid grå melange,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Sagaform Sweet Glasskopa Rosa,Armor lux MARINIERE MANCHES LONGUES HERITAGE - Långärmad tröja - blanc/moody blå,

Miss Sixty CASSIESKIRT - A-linjekjol - jasper grön,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Bäddset 4 delar 140x220/60x70 cm vinrött,New Balance IRELAND ELITE LEISURE TEE - Landslagströjor - eden marl,

LED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbfLED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbf

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

LYRESTAD akrylatbehandlad dukmetervara, Vit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Ubbink Dammpump Cascademax 12000 100 W 1351318,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Elsa 6711,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Fälgar 1:14 ScaleDrive Lastbil Euro-optik Aluminium 1 par,Poster - I love My Phone 40x50cm,

Lamporna i LED Garden Plug & Play-systemet får sin ström genom transformatorn som omvandlar spänningen från vägguttagets 230V till systemets 12V.
Välj denna transformator när det sammanlagda antalet watt på lamporna i ditt LED Garden Plug & Play system är max 95W.

Transformatorn har en 12V snabbkoppling i ena änden och en 1m kabel som slutar i en vanlig 230V jordad stickkontakt i andra änden. Bygger du stora system med många meter kabel kan du för optimalt ljusflöde även använda transformatorns separata 14V-uttag.

OBS: Använd endast 14V-uttaget då den totala kabellängden i ditt LED Garden Plug & Play-system är minst 50m.

Varumärke: LED Garden Plug & Play/LightsOn
Typ: Transformator

LED Garden Plug & & & Play Transformator 105 W 4bfcbf

Poster Stadsbiblioteket 100x140 cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster - But first coffee No.32 50x70cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Chaim Soutine,Amedeo Modigliani,60x40cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Night Cafe,Vincent Van Gogh,50x40cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Elektronik för alla 1-4 förf. Berndt Andersson Lars Asplund,Dammsugarpåsar Volta Powerlite U 3701,Dubbla julkort med kuvert 24 st,ALDO CROILLAN - Höga sneakers - bone,

Loggor - LU, MAH, RS
Home