Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8

Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8

2017-05-15

Viggo JONKOPING SUIT SLIM FIT - Kostym - blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Dammsugarpåsar Siemens SUPER L 910,

Pepe Jeans PIXIE - Jeans Skinny Fit - ga6,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Slystaket Brushwood 400 x 100 cm,GANT ORIGINAL BARSTRIPE - T-shirt med print - vit,

edc by Esprit Shorts - blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Philips myLiving LED-spotlight Star 4,5 W grå 562404816,Polo Ralph Lauren SLIM FIT - Piké - watch hill blå,

Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Tokidoki Tropica Mermicorno Mjukis 20 cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster - Du är det finaste jag har 21x30cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Design By Grönlund Kristalltakplafond Firenze 40,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Miraculous Kortärmad pyjamas vit,Deus Brädspel,

Produktbeskrivning

Snabb asfaltsracer med noll drop

När de är dags för kortare distanser och högre fart är One V3 ett riktigt bra val. Skon har samma huvudkoncept som alla Altras skor, en generös tåbox och noll drop, men skiljer sig en del från övriga modeller då den är en utpräglad asfaltsracer. Den har en låg vikt och en skön asfaltsdämpning som ger bra motstånd. One V3 är tillräckligt mjuk för att ge komfort även på längre distanser för vana framfotalöpare samtidigt som den har respons för att ge tryck i steget på kortare distanser.

Storlekstips: I jämförelse med vissa andra skomärken kan Altras skor vara lite mindre, Altra rekommenderar därför att du går upp en halv storlek över din vanliga skostorlek. Och för att ta ett riktigt bra beslut, mät foten och använd vår storlekstabell.

Altra har på kort tid blivit mångas favoritmärke. Med en bakgrund i ultralöpning var skorna till att börja med mest kända bland långdistanslöpare. Idag är de omtyckta bland alla som söker kombinationen av deras två främsta kännetecken, nolldrop och rymlig tåbox. Att skorna har nolldrop betyder att höjdskillnaden mellan häl och tå är noll mm, de är alltså helt platta. Den rymliga tåboxen förklarar sig själv, det är gott om utrymme för tårna att röra på sig och ger fullvärdig kontakt med underlaget. Dessa två egenskaper tillsammans gör att du kan springa naturligt och landa stabilt på framfoten med en kroppshållning som minskar den nedbrytande och skadedrabbade påverkan i nedslaget och ger dig full kraft i frånskjutet.

Detaljer

  • Ovandel i lätt och snabbtorkande Air mesh
  • Stötdämpning: Light, Altras lättaste dämpning
  • Fully Cushioned Zero Drop - ger stötdämpning och låter foten följa ett naturligt rörelsemönster
  • Noll drop, ingen höjdskillnad mellan häl och tå för ett naturligt steg
  • FootShape-tåbox ger foten arbetsutrymme och tårna chans till balans och styrka
  • Läst: PFS1.5-W, speciellt anpassad för kvinnor
  • Traditionell snörning
  • Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Extra Information

Neutral

Mer
Specifikation
Användningsområde
Träning  
Löparskor
Löpstil: Neutral
Dämpning: 0 mm
Material
Yttermaterial: Mesh, Syntet
Skotillbehör
Förslutningssystem: Skosnören  
Dimensioner
Sulhöjd: 23 mm, Drop: 0 mm
Vikt
ca 162 g  
Material
Ovandel: Air mesh, Innersula: 5 mm Contour, Mellansula: InnerFlex EVA, Yttersula: Blown Rubber FootPod Outsole
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
776913

Altra W's One One One V3 Road Running Shoes light blå/coral 34b8e8

Dammsugarpåsar Panasonic MC - E 7002,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster - Smiley Tomteluva Reggae dreads God Jul 40x50cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

150x150mm väggventilationsgrillskydd mot insekter netto 125mm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Fotoram Enhörning och Regnbåge,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Bloom Baby Lounger,SMARTWARES Vägglampa upp/ned LED 6 W krom 5000.465,Poster - Koboltdolomit 40x50cm,Zara Man, Kavaj, Strl: XL, Svart,

Loggor - LU, MAH, RS
Home