inov-8 X-Talon 200 200 200 Unisex Grå/Orange/Blå 8e9ed3

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

inov-8 X-Talon 200 200 200 Unisex Grå/Orange/Blå 8e9ed3

inov-8 X-Talon 200 200 200 Unisex Grå/Orange/Blå 8e9ed3

2017-05-15

Replay LUZ ANKLE ZIP - Jeans Skinny Fit - light blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Dammsugarpåsar Miele Rubin 1400,

Nudie Jeans BRANDON - Skjorta - terra,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 1,8x2m bomullsjersey vin,J.LINDEBERG ATNA - Väst - grå melange,

JOOP! PANKO SLIM FIT - Kostymskjorta - dark blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Konstgjord julgran 180 cm 533 spetsar grön,TOM TAILOR DENIM SERAFINO - Långärmad tröja - sky captain blå,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

TOM TAILOR MODERN STRUCTURED ZIP - Kofta - port röd,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

St Catherine,Dante Gabriel Rossetti,34.3x24.1cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Coca Cola - Pop Art,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Poster A4 21x30cm Can't Force You,Teddykompaniet Lucy, Stor,

Produktbeskrivning

Drömkombination av klassiska 190 och 212, med bred läst

Ja, nu har det hänt, det som halva löparsverige längtat efter, den halvan som undviker asfalt så mycket som möjligt. Nya X-Talon 200 är lite av en kombination av lättviktaren 190 och den slitstarka arbetshästen 212. En lättare och bättre dränerad sko än 212an med mer skydd över tårna och bättre slitstyrka än 190an.

Precis som med de andra X-Talon modellerna har 200an ett fantastiskt grepp på blöta berghällar och leriga stigar. Det gör den lämplig får såväl OCR-lopp som klassisk traillöpning. Med den schyssta dräneringen och slitstyrkan känns modellen som en hit för swimrun, ett område där många stått och velat mellan just 190 och 212, där 190 varit för klen för långa sträckor på grusväg och 212an slurpat för mycket vatten.

Med den lite bredare Standard Fit-lästen får fötterna mer plats att svälla på långa tuffa löpningar, samtidigt som den sitter gjuten över mellanfot och häl.

Drop syftar på höjdskillnaden mellan tå och häl. Ett lägre drop ger en plattare sko som underlättar ett naturligt löparsteg där du landar på framfot eller mellanfot. Ett lågt drop behöver inte betyda att skon saknar dämpning, även om det är vanligt att skor med lägre drop även har mindre eller ingen dämpning alls.

Detaljer

  • Drömkombon, det bästa av X-Talon 190 och 212 i samma sko
  • 8 mm gummi som greppar på allt
  • 3 mm drop ger marknära känsla och full kontroll
  • Bra dränering i mesh
  • Förstärkningar över tå och på sidorna
  • Drop: 3 mm
  • Passform: Standard Fit
Specifikation
Vikt
ca 200 g /sko  
Material
Yttersula: Gummi, Ovansida: syntet, med förstärkningar i TPU, Foder: mesh, Mellansula: EVA
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2017
Produktnummer
532872

inov-8 X-Talon 200 200 200 Unisex Grå/Orange/Blå 8e9ed3

Kakfat Glas 2-Våningar Klar,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Inbed Sweden Basic Bäddmadrass 140x200,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Christian Charity,Masolino da Panicale,,80x40cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Dammsugarpåsar Siemens Dynapower VS 08G2422,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

New Look BOWLING - Klassiska stövlar - light brun,vidaXL Bäddset 4 delar 140x220/60x70 cm vinrött,Twister Aerator Vinluftare,Skrivbok Värmland,

Loggor - LU, MAH, RS
Home