Kennelkompisar Gosedjur Gosedjur Gosedjur Hund, Svart, vit be3742

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Kennelkompisar Gosedjur Gosedjur Gosedjur Hund, Svart, vit be3742

Kennelkompisar Gosedjur Gosedjur Gosedjur Hund, Svart, vit be3742

2017-05-15

TOM TAILOR ALEXA PANTS - Jeans slim fit - grå denim,

barn och internet

Foto: Colourbox

California Car Duster, Dammborste,

PULL&BEAR Jeans Skinny Fit - dark grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Mörkläggande rullgardin grå S08/608,Emporio Armani Jeans Skinny Fit - vit denim,

Diadora GAME - Höga sneakers - vit/röd pepper,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

RIDDER Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm vit 68401,Lacoste STRAIGHTSET INSULAC - Höga sneakers - dark brun,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

CLOSED PUSHER - Jeans Skinny Fit - easy wash,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Vintage poster med printad passepartout 70x70cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Tält Touring, Oregon Trail,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

2750 Cotu Classic vit, Vit,Kopparfärgad Bägare i Rostfritt Stål - Slät,

Mjukdjur i form av en sittande hund med mjuk päls.

Höjd ca 18cm

Från 0 år


Alla produkter från Teddykompaniet är testade enligt gällande säkerhetskrav i Sverige och Europa. Märkningen är CE enligt EN71.

Det innebär att samtliga produkter är:

Barnsäkra – ögon, nos av plastknappar samt eventuella övriga detaljer är dragfasta. Sömmarna är testade.

Eld- och flamsäkra – de kan inte fatta eld, materialet kan inte flamma upp. Inga flamskyddsmedel är tillsatta.

Kan tvättas i maskin 40°

Kennelkompisar Gosedjur Gosedjur Gosedjur Hund, Svart, vit be3742

Dammsugarpåsar Siemens VS 23,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Walltastic Fototapet Jurassic World 45316,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

562 Snurrfåtölj i fårskinn grå/svart 5990:-,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Customhouse,Varengeville,Claude Monet,60x81cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Snygg Blus stl 48/50,Dammsugarpåsar Siemens VSZ 4000 till 4999,LECHUZA Odlingsenhet Cubico 30 ALL-IN-ONE högglans taupe 18214,Utetermometer,

Loggor - LU, MAH, RS
Home