Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091

Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091

2017-05-15

Tommy Jeans HERRINGBONE GINGHAM - Skjorta - grön,

barn och internet

Foto: Colourbox

Fritöskorg Svart,

The North Face RED BOX TEE - T-shirt med print - röd,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Elektrisk soppterrin 10 L,Bruuns Bazaar ELTON - Skjorta - safari desert,

Violeta by Mango CLAUDIA - Jeans relaxed fit - blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Irwin Vise-grip Svetstång låsbar med normalt slut 11R 275 mm T19,Lotto MAESTRO 700 ID - Fotbollsskor inomhusskor - blå/mint,

Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

PS Paul Smith MENS REGULAR FIT - Sweatshirt - light blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Mill Oljefyllt element 1000 W vit JA1000,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Klättermusen M's Vanadis Shorts Moon,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Poster - Life is to short to worry about stupid No.1 21x30cm,Julgranskula Rosa Malin,

Produktnummer: 13551526

Detta smarta och "magiska" badlakan är specialgjort så du kan bära det på dig, precis som ett plagg! Då får armarna fria, och den trillar inte av som vanlig handduk/badlakan kan göra vilket förenklar en hel del så du kan syssla med makeup eller ordna med håret. Slitstarkt material med en lång hållbarhet och enkel att tvätta och den torkat fort. Väldigt passande att ha på sig vid spa t ex.

Specifikation:
Material: 80% polyester och microfiber
Storlek: 150x78cm
Färg: Ceris (Rosepink)
Vikt: 340g

Magiskt badlakan badlakan badlakan - Ceris 3f0091

vidaXL Handvinsch 1134 kg,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

St.Onuphrius,Francisco Camilo,60x40cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Einhell Sladdlös Skruvdragare TC-SD 3,6 Li,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Poster Svan A4,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Lampor i skinn/ läder,Orm Svart L 53 cm,56cm CLASSIC COUNTRY GARDEN FLOWER BICYCLE,RIDDER Badrumsmatta Coins grå 55x50 cm 7103807,

Loggor - LU, MAH, RS
Home