Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55

Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55

2017-05-15

Scotch & Soda CLASSIC CLEAN OUTLOOK - Tygbyxor - charcoal,

barn och internet

Foto: Colourbox

vidaXL Rullgardin för dusch 120x240 cm vit,

Le Temps Des Cerises POWERJOY - Jeans Skinny Fit - grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Poster - Kanel stång No.6 40x50cm,Diesel TEPPHAR - Jeans Skinny Fit - 084vg,

Polo Ralph Lauren MEN'S SUMMIT SCUFF - Tofflor & inneskor - snuff,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Plisségardin 100x150 cm creme,TOM TAILOR BASIC SLUB TEE - T-shirt med print - vit,

Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Lee LEE BUTTON DOWN - Skjorta - asphalt,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

XQlite by Smartwares LED Glob E27 Extr varmvit Ø125,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Pissenisse Klistermärke Barn Toalett,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Miffy orginal lampa,Poster - Purple flower A4 21x30cm,

Produktbeskrivning

Tjock värmande tröja i merinoull med hög krage

I Ona Round har Devold blåst nytt liv i ett gammalt mönster. Den vackra stickningen är inspirerad från gamla dar och ger tillsammans med tröjans övriga design en något traditionell men ändå modern känsla.

Tröjan är gjord av 100% mjuk merinoull som värmer oerhört skönt samtidigt som temperaturen balanseras. De mjuka ärmsluten är försedda med hål för tummarna och den höga kraven bidrar till ett mysigt bekvämt användande.

Ona är en del av Devolds Signature-serie där man går tillbaka till varumärkets kärna i design och mösterkonstruktion. Plaggen ur serien är mångsidiga och fungerar både som fritidsplagg och som högisolerande underställ när du håller dig aktiv på väldigt kalla dagar.

Devold använder sig uteslutande av långa fiber i sin merinoull som ger en mycket bättre slitstyrka och mer hållbara plagg. De har avtal direkt med farmare i Tasmanien och Australien och kan på så sätt säkerställa kvalité i mycket större utsträckning.

Fåren som ullen kommer ifrån har inte utsatts för mulesing. 

Detaljer

  • Värmande tjock tröja i 100% mjuk merinoull
  • Långfibrig merinoull
  • Värmeisolerande med hög ventilerande förmåga
  • Temperaturreglerande
  • Hög värmande krage
  • Gosiga muddar i ärmslut med tumhål
Specifikation
Material
100% ull (merino) - 210 g/m2  
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
814592

Devold W's W's W's Ona Round Sweater Lichen a1cd55

Trendgeek LED-dekorationsprojektor TG-122, IP44, aluminium, svart,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Stanley SortMaster Sortimentlåda 29,5x6,5x21,5 cm STST1-70720,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Enclosed Wheat Field with Peasant,Vincent Van Gogh,60x50cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Röd elektrisk vattentät isolering isolerande tejp 15mm x 10m,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Geox ANNYTAH - Ballerinaskor - chestnut,OBH Nordica Köksmaskin 6688 Easy Chef (51146688),Poster - Världskarta No.7 40x50cm,Poster - Sjöstjärna barn 30x40cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home