Mammut Nordic OTI 3-Season Sleeping Sleeping Sleeping Bag 195cm jay-dark jay (2019) f708b0

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Mammut Nordic OTI 3-Season Sleeping Sleeping Sleeping Bag 195cm jay-dark jay (2019) f708b0

Mammut Nordic OTI 3-Season Sleeping Sleeping Sleeping Bag 195cm jay-dark jay (2019) f708b0

2017-05-15

Vans LEFT CHEST LOGO TEE CLASSIC FIT - T-shirt - bas - bordeaux,

barn och internet

Foto: Colourbox

Bordsduk Mermaid,

Superdry ALBION - Väst - noir,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

EGLO Taklampa Priddy 3L 49465,BOSS ATHLEISURE BIADO REGULAR FIT - Skjorta - turquoise/aqua,

Bershka DAD - Långärmad tröja - vit,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Fiskars Kastrull 18cm/1,8l Hard Face,Pier One Skjorta - dark grön,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

J.LINDEBERG HUBBARD Q-ZIP MID - Funktionströja - silent blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster - Do more of what makes you happy No.8 40x50cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Terry 1 4-spot,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

AZzardo Otus 3 - Takpendel,Konstsmide Trädgårdslykta Asti 7274,

Produktbeskrivning

All-around sovsäck för tre säsonger

En prisvärd sovsäck som passar utmärkt på resan. Packa i bilen för nätter i vindskydd under höst och vår eller när du backpackar med tält genom ett småfruset Europa. Lätt, med syntetfoder och en temperatur-rating som klarar svensk sommar, vår och höst.

Sovsäcken är testad enligt den gemensamma branschnormen som heter EN 13537. Normen ger ungefärliga temperaturer i vilka en normal man respektive normal kvinna ska kunna sova komfortabelt utan att frysa. Komforttemperaturen anges för dam och den lägre temperaturgränsen anges för herr. Normen ger en bra fingervisning men du kan göra mycket för att påverka din sovkomfort själv. Grundläggande att komma ihåg är att det är du som värmer upp sovsäcken och inte tvärt om. Samt att gå och lägga dig varm, torr och mätt!

Detaljer

  • Hudvänligt foder på insidan
  • Performance hood - bra isolering och till låg vikt i huvan
  • Värmer bra i förhållande till vikt
  • Ergonomiskt utformad fotbox
  • Kan kopplas ihop med andra Nordic-sovsäckar
  • Extra baffel längs dragkedja för bättre isolering och komfort
  • Komforttemperatur: -1°C
  • Lägre komfortgräns: -7°C
  • Extremtemperatur: -25°C
  • Dragkedja på vänster sida (L)
Specifikation
Säsong
3-säsongers sovsäck  
Sovsäck
Kategori: Syntetisk sovsäck
Form: Mumieformad
Material
Fyllning: Syntetfiber  
Dimensioner
Maxlängd (person): 195 cm, Maxbredd: 80 cm, Bredd fotbox: 50 cm, Packvolym: 8,2 l, Längd dragkedja: 160 cm
Vikt
ca 1500 g (varav fyllning 1070 g)  
Material
Huvudsakligt: 50D Nylon, yttertyg 100% polyamid, Foder: 190T Polyester, yttertyg 100% polyester, Isolering: Ajungilak OTI Element, yttertyg: 100% polyester
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2019
Produktnummer
730027

Mammut Nordic OTI 3-Season Sleeping Sleeping Sleeping Bag 195cm jay-dark jay (2019) f708b0

Dammsugarpåsar Andersson VMC 1.0,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Saints Gregory,Maurus and Papianus, Peter Paul Rubens, 60x40 cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Trafikskyltar - Furu - H: 7,5 cm - 24 st,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Dammsugarpåsar Bosch BSC 10-BSC 19 Casa,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Toko Thermo Cork,Plastduk Turkos Ljus,Osynlig tejp - B: 19 mm - 3 rullar x 33 m,Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC231,

Loggor - LU, MAH, RS
Home