Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749

Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749

2017-05-15

Versace Slips - nero/bianco/oro,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster Textkarta Lidingö 50x70 cm,

Rödefined Rebel LYON - Luvtröja - vit,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

25 Litre Zyco Professional Microwave Oven Digital Touch Button,Mango BENITO - Skjorta - navy,

Produkt PKTGMS SUNNY BADGE TEE - T-shirt med print - vit,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Dorre Vas Elegant Kristall höjd 24,5 cm,HUB PANAMA - Höga sneakers - navy/vit,

Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Pepe Jeans KINGSTON ZIP - Jeans straight leg - dark blå denim,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster Man med paraply, 50x70 cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Slowcooker 4,5 L DuraCeramic Manuell Vit,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Stellato 2 bordlampa,Tala Set med 3 trä rödskap 1960,

Produktbeskrivning

Bekväm roadrunning-sko med hög stötdämpning och låg vikt

Altra Duo Road Running Shoes är en lätt sko med mycket stötdämpning vilket gör den lämplig för ultrapass, maratonlopp eller för dig som vanligtvis springer pass på ett par kilometer men föredrar nolldrop och en mjukare mellansula. Skornas mellansula är av typen Max-Lt och erbjuder effektiv stötdämpning och hög komfort vilket gör att du kan springa länge. Tåboxen är rymlig och ovandelen är gjord i en meshkonstruktion som ventilerar foten. En bekväm och allsidig roadsko som fungerar både på korta och långa distanser. 

Detaljer

  • Hög stötdämpning
  • Låg vikt
  • Zero drop
  • Rymlig FootShape-tåbox
  • Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Extra Information

Neutral

Mer
Specifikation
Användningsområde
Träning  
Löparskor
Löpstil: Neutral
Dämpning: 0 mm
Material
Yttermaterial: Syntet, Mesh
Skotillbehör
Förslutningssystem: Skosnören  
Dimensioner
Total sulhöjd: 31 mm  
Vikt
224 g  
Material
Mellansula: Max-Lt, Ovandel: Mesh
Kön
Herr
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
776961

Altra M's Duo Duo Duo Road Running Shoes röd 52a749

Skrivbok Galicien,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Stanley Verktygslåda plast 1-95-613,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Beta Tools Skruvmejslar 8 st 1293/D8 stål 012930403,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Portrait of Agatha Bas,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,50x40cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster - Just Married dubbelhjärta 40x50cm,HIP Prydnadskudde 6101-H Jayanti 48x48 cm lila,Dammsugarpåsar Hoover S 4334,Globo ljusstake granite 16,5 cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home