Icebreaker Icebreaker Icebreaker W's Shasta Shorts Fathom Heather 87467b

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Icebreaker Icebreaker Icebreaker W's Shasta Shorts Fathom Heather 87467b

Icebreaker Icebreaker Icebreaker W's Shasta Shorts Fathom Heather 87467b

2017-05-15

Tommy Hilfiger ZIP THROUGH - Kofta - grön,

barn och internet

Foto: Colourbox

Dammsugarpåsar Nilfisk GA 70,

IZOD T-shirt - bas - bright vit,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

The Coronation of the Virgin,El Greco,50x50cm,Polo Ralph Lauren Piké - classic wine,

Replay WAITOM - Jeans straight leg - medium blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Fyrkantig hylla i bambu 3 våningar,J.LINDEBERG TOUR TECH SLIM - Funktionströja - racing röd,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Bershka Parkas - dark blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Einhell Universal överhandsfräsbits FS 12,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Hochbeet 3,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Platta Poly 9.0 120cm Neon Orange,Martinex Compact Bowling,

Produktbeskrivning

Vävda vardagsshorts i merinoull

Klätterinspirerade slitstarka shorts att bära dag efter dag. De har en avslappnad passform som funkar lika bra på väg hem från gymmet som på ett boulderingpass med kompisarna. Klassisk 5-pocket design och tillverkade i en mix av mjuk merinoull och ekologisk bomull. 

  • Dragskojustering i midjan
  • Framfickor med en invändig säkerhetsficka
  • Bakfickor med flikförslutning
  • Gylf med dragkedja

Material: 52% ull (merino), 48% bomull (ekologisk)- 130 g/m²

Merinoull är en naturprodukt med unika egenskaper. Tack vare fina, krusiga och långa fibrer så känns den mjuk mot huden och bildar ett isolerande luftskikt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Merinoullen transporterar effektivt bort svett och fukt från huden och isolerar även om det blir blött, så du känner dig torr och bekväm. Det är naturligt antibakteriellt, hämmar dålig lukt och det räcker oftast med att vädra plaggen mellan användningarna. Ullen kommer från nya zeeländska får som ej utsatts för mulesing.

Detaljer

  • Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Byxor
Typ: Ullbyxor
Kategori: Shorts
Lager: Ytterlager / Väderskydd
Benlängd
Normal (regular)  
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2017
Produktnummer
571916

Icebreaker Icebreaker Icebreaker W's Shasta Shorts Fathom Heather 87467b

i brist pa annat,Anders Zorn,16x24cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Overseas Kudde Batik 45x45 cm olivgrön,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Nonwoven Fototapet Jungle Party - en rolig barntapet till markna,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

The Pardo Venus, Titian, 80x40 cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

V-ringad Topp Vit XL,Philips Halogen Kron E14 28W (35W)10st,Brennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 5m, vi,Depotlåda, poppel, 3st.,

Loggor - LU, MAH, RS
Home