LED-strålkastare, 30W 6000K, 6000K, 6000K, Svart 325374

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

LED-strålkastare, 30W 6000K, 6000K, 6000K, Svart 325374

LED-strålkastare, 30W 6000K, 6000K, 6000K, Svart 325374

2017-05-15

CELIO NECE TWO - Piké - navy blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Colonial Candle L - Rosewood,

Lyle & Scott RINGER - T-shirt - bas - sunset rosa,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Mörkläggningsgardin linnelook 290x245 cm brun,BOSS ATHLEISURE TEE - T-shirt med print - bright blå,

Burton Menswear London TOBIN CHUKKA - Snörskor - navy,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Bäddset 2 delar ränder 155x200/80x80 cm röd,OLYMP Luxor REGULAR FIT - Skjorta - schwarz,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Lee LUKE - Jeans Taperöd Fit - bass line,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Digital Max/Min Wall Thermometer Gardening,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Dammsugarpåsar Canvac Q Clean V470,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Gustavsberg Tvättställsblandare Estetic Hög Vit,Tala Prefommence Madeleine plåt 12 st 40 x 20 x 1,5 cm,

Produktnummer: 14685910

LED-strålkastare på 30W. Ger ett mycket klart och tydligt ljus utan att dra en större mängd ström. Armaturen är IP65 klassad och är lämpad för utomhusbruk nära hemmet.

Användnings möjligheter: Parkeringsplatser, garageuppfart, bygglampa, skyltbelysning, fasadbelysning, gårdsplan. En utmärkt armatur för att skapa ljus och tryggare platser. LED-diodens hållbarhet gör att lampan håller betydligt bättre för vibrationer och stötar än tidigare halogen modeller. Lampan är också lämplig att monteras på ställen där byte av ljuskälla är besvärlig då livslängden är lång.

Höjd: 120 mm

Bredd: 168 mm

Djup: 22,50 mm

Material: aluminium

Producent: TelForceOne

Ljusvinkel: 120 °

Skyddshandskription: IP65

Lumens nummer: 2 400 lm

Motsvarande av en gammal glödlampa: 148 W

Strömförbrukning: 30 W

Livslängd: 25 000 godz.

Färgtemperatur: 6 000 K

CRI (Ra) faktor:> 80

Arbetstemperatur: -20 ° C till +40 ° C

Dioder typ: SMD2835

Märke: Forever Light

Uppvärmningstid: <1 s

Antal på / av:> 15 000

Arbetsspänning: 110 - 240 V (50 - 60 Hz)

Dimmer: Nej

LLMF:> 70%

Effektfaktor (PF):> 0,9

Lampans ström: 130 mA

Flampunkt: <0,5 s

LED-strålkastare, 30W 6000K, 6000K, 6000K, Svart 325374

Alice Örngott Hjärta,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Madison Överdrag för stående parasoll grå COVKP025,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dorre Pastaburk kopparfinish 2,2L,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Papperslyktor Stora Vita,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

JAMES DASHNER - MAZERUNNER / DÖDLIG KOD M FL,Poster - Världskarta No.31 30x40cm,Luxbright Solcellslampa hybrid Annecy 2 st LED trädgårdsbelysnin,Portrait de femme,dit a tort La belle,LEONARDO da Vinci ,50x40cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home