Soya - - - Sue 22, Blå 624a92

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Soya - - - Sue 22, Blå 624a92

Soya - - - Sue 22, Blå 624a92

2017-05-15

CELIO LOLYTE - Cargobyxor - noir,

barn och internet

Foto: Colourbox

Kerbl Kompakt Trådvinda svart och grön 44296,

Hummel CORE - T-shirt med print - true blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Serveringsfat i Plast Rektangel Ljusrosa,Farah BREWER - Skjorta - military grön,

JOOP! HEATHROW - Kavaj - dark blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Hyllplan glas genomskinlig 50x25 cm,Mizuno WAVE FANG SL - Multicourt-skor - vit/sodalete blå/nautical blå,

Soya - - - Sue 22, Blå 624a92Soya - - - Sue 22, Blå 624a92Soya - - - Sue 22, Blå 624a92

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Selected Homme SLHROYCE MONK SHOE - Slip-ins - dark navy,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

vidaXL Balkongbord Poly Rotting Svart,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Walk London HARRINGTON CHELSEA - Stövletter - stone,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Poster A3 30x42cm Cut Palm Tree,Poster - Jul krans No.4 21x30cm,

SC-Sue 22 från Soya Concept är en topp i materialmix. Framtill är det skirt tyg med fin struktur samt print medan det baktill är jerseytyg i viskos.
Passformen är lätt oversizad och ärmen avslutas med muddkant.
Det blir en fin effekt att halsringning och ärmslut matchar bakre delen av plagget och printen är fint färgkoordinerade.

Materialet är i 100% polyester framtill och 95% viskos och 5% elastan baktill.

Normal i storleken. Modellen har XS på bilden.

Soya - - - Sue 22, Blå 624a92

Altra W's One V3 Road Running Shoes light blå/coral,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster A4 21x30cm Box of Pleasures,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Aluminium Bath Bench For Upto 150kg Weight Fits Most 700mm Paral,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Landscape with Dunes,Vincent Van Gogh,33.5x48.5cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

vidaXL Taklampa med transparenta akrylblad och glaskupor 4 G9-la,Schuko Strömkabel Schuko Hane - IEC-320-C5 5.00 m Svart,Villeroy & Boch New Fresh Collection Serving Salad Dish Bowl Whi,The Poet's Garden i,Vincent Van Gogh,50x40cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home