Still Life with Pottery,Francisco de de de Zurbaran,80x40cm 8b6728

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Still Life with Pottery,Francisco de de de Zurbaran,80x40cm 8b6728

Still Life with Pottery,Francisco de de de Zurbaran,80x40cm 8b6728

2017-05-15

New Look Petite BUTTON SKIRT - A-linjekjol - dark blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Vinöppnare gåvoset,

Filippa K TERRY GABARDINE CROPPED PANTS - Tygbyxor - dark spruce,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Robot-Ramar - H: 17 cm - MDF - 12 st,Selected Homme SLH SLIM BROOKLYN - Skjorta - dark grå,

Superdry RETRO STRIPE BOX FIT TEE - T-shirt med print - three pointer navy,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Poster Döskalle, 50x70 cm,Poster - Kameleont grön 30x40cm,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Motorola MBP482,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

vidaXL Badrumsmatta i bambu 60 x 90 cm mörkbrun,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Mora Armatur Badkarsblandare Classic 150 cc utlopp upp Krom/Guld,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Kuddfodral svart Lustgården Stig Lindberg,Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5141-1,

Produktnummer: 15358605

Still Life with Pottery.
Francisco de Zurbaran 1598-1664.
Oljefärgstryck på canvas 80x40 cm
Tavlan är tryckt och ska skickas i en tub.
Den är inte original.

Still Life with Pottery,Francisco de de de Zurbaran,80x40cm 8b6728

Poster - Frihetsgudinnan 21x30cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

322 Fotoram 1 bild 20 x 20, 8 bilder 10 x 15 cm Svart 290:-,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

1/2 "rörtrådförlängning kvinnlig x manlig mässing - 40 mm lång,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Leifheit Tvättkorg svart 60x35x80 cm 80021,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Hafa tvättställ Feeling 560,Head of an old peasant Woman with Vit Cap,Vincent Van Gogh,33x,Anna Field Snörstövlar - grå,Lost Ink BEAU - Ballerinaskor - rose gold,

Loggor - LU, MAH, RS
Home