Dekoration - Röda Röda Röda Bär - Längd: 20 cm 315d83

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Dekoration - Röda Röda Röda Bär - Längd: 20 cm 315d83

Dekoration - Röda Röda Röda Bär - Längd: 20 cm 315d83

2017-05-15

1904 DUDLEY CONVERSATIONAL PRINT - Shorts - indigo/light blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Good Morning Bäddset 5226-A STRENGTH 140x200/220 cm svart/vit,

edc by Esprit SUMMER RAD - T-shirt med print - vit,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Vegetables in a Bowl or The,Giuseppe Arcimboldo,50x40cm,Versace Jeans Jeans slim fit - indigo,

Selected Homme SLHSLIMJOHN-CAMP SLIM FIT - Skjorta - dark blå/structure,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Flexibelt vattenslangrör kvinnlig 3/4 "x 3/4" 80cm,Poster - Uppsala A3 30x40cm,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Russell Hobbs Matberödare Retro Cream,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Pippi och Emil Adventskalender,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Marine Stövel låg Naven, Woman, Röd,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Stående Text Farmor du är bäst,Fiona Tapet Home NW 550002,

Produktnummer: 11668929

Röda bär i plast till blomsterarrangemang och alster. Passar bl.a. i kransar eller som bordsdekoration. Bären är ca 15 mm i diameter. Stjälken, av ståltråd, går att böja.

Längd, inkl. stjälk: 20 cm.

 

Information från tillverkaren:

Perfect for home floral arrangements, DIY wedding centerpieces and more! This package contains one 8 inch long grape cluster pick. From Darice.

Dekoration - Röda Röda Röda Bär - Längd: 20 cm 315d83

Måla grytunderlägg, 30 st., 1set,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Wheat Field under Clouded Sky,Vincent Van Gogh,80x40cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

20x25 cm or 8x10 tum, fotoram i guld,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Röd glas frontpanel 100 mm rörelsesensor avluftningsfläkt,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Wisby fall - J P Wallin Junsele Sollefteå Visby Gotland 1872,The Snake Charmer, Henri Rousseau, 50x50 cm,Dammsugarpåsar Hoover Compact S 3602,The Fine Hardwood veneer Industry in the United States 1838-1990,

Loggor - LU, MAH, RS
Home