vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538

vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538

2017-05-15

Jacamo CUFFED PANT - Träningsbyxor - navy,

barn och internet

Foto: Colourbox

Termometerfabriken Termometer Trådlös Inne & Ute,

Falke RUN ERGO - Strumpor - bright orange,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Coronation of the Virgin with St.Augustine, LANFRANCO, Giovanni,Karen by Simonsen SUPPLY SUPER FIT - Jeans Skinny Fit - dark blå,

Clarks TRI SPARK - Sneakers - khaki,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Väggdekor Papegojor på grenar,Part Two JEMAJA SK - A-linjekjol - light ink,

vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Paintpart Tapet Ivana Helsinki Bambi Pearlvit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Dammsugarpåsar Nilfisk UZ 934,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Kruka 26 x 26 x 60 cm svart DION,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Rund ljusstake Ø 35 cm,Dammsugarpåsar Electrolux Ultra Silencer ZCS 2000,

Produktnummer: 14440021

Våra tvåfärgade byråer ger din heminredning en elegant prägel med sin tidlösa design. Den har en ovansida av massiv ek vilket ökar dess stabilitet och hållbarhet. Ekträet har vackra ådringar som utstrålar en naturlig charm. Stommen är tillverkad av massiv furu med en vit finish och som har en modern stil. Tack vare sin kompakta design tar detta ändbord inte upp mycket utrymme men är väldigt praktisk. Överdelen är idealisk för att placera en telefon eller en läslampa, medan lådorna och facken håller mindre saker organiserade. OBS: Varan levereras helt monterad.

Färg: Vit och brun
Material: Ovansida i massiv ek + stomme i massiv furu
Mått: 26 x 26 x 94 cm (L x B x H)
Med 2 lådor och 2 fack med en dörr
Ingen montering krävs
VARNING: För att förhindra att den välter måste denna produkt användas med den medföljande monteringsanordningen för vägg

vidaXL vidaXL vidaXL Hög byrå massiv ek 26x26x94 cm 821538

Intex Poolöverdrag solenergi runt 305 cm 29021,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

vidaXL Stängselnät Hexagonal 50 cm x 25 m, 1,1 mm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Entertain 2pc Latte Mocha Hot Choclate Glasses Dishwasher Safe,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Väggluftsventilatorventil standard 4 "100mm guld,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

New Balance MSX90 - Sneakers - blå,Fototapet / Foto Tapet Mountain Morning - väggdekor som gör skil,80mm 0-120c 0-10 bar bakre inträde termomanometer 1/2 ",Swimmrunners Support Pull Belt Cord DIY 5m Neon Grön,

Loggor - LU, MAH, RS
Home