Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541

Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541

2017-05-15

Morgan Blus - lila,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster A4 21x30cm Colorful Feathers,

The North Face EASY TEE - T-shirt med print - grå heather,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

The Madwoman,Theodore Gericault,50x40cm,River Island A-linjekjol - grå,

Björn Borg R200 - Sneakers - navy,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Meeting in the Garden,Pierre Renoir,37x50cm,Farah STEEN SLIM - Skjorta - stellar,

Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Alpha Industries JET - Shorts - olive camo,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster - Star Wars - Hoth battle - ATAT,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Alessandro Zavetti NORDIO - Träningsbyxor - charcoal,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

ecco TERRA EVO - Hikingskor - grå,Domain Analysis for Knowledge Organization,

Produktbeskrivning

Skön hoodie i merinoull

Ett strålande val att dra på sig denna hoodie när du kommer hem från jobbet eller träningen men det som är riktigt bra är att du även kan använda den som ett isolerande mellanlager. Detta för att merinoullen har en sådan god förmåga att transportera fukt och skapa värme. Skön huva med dragsko och fickor att värma händerna i gör detta till en skön favorit.

Merinoull är en naturprodukt med unika egenskaper. Tack vare fina, krusiga och långa fibrer så känns den mjuk mot huden och bildar ett isolerande luftskikt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Merinoullen transporterar effektivt bort svett och fukt från huden och isolerar även om det blir blött, så du känner dig torr och bekväm. Det är naturligt antibakteriellt, hämmar dålig lukt och det räcker oftast med att vädra plaggen mellan användningarna. All Icebreakers ull är muelsing-fri!

Detaljer

  • Justerbar huva med dragsko
  • Hellång dragkedja med zip-garage
  • Fickor för händerna
  • Mudd i hoodiens nederkant
  • Modellen är ca 185 cm lång och bär storlek M. Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Pullover
Kategori: Hoodie
Typ: Jerseytröja
Klädskikt: Mellanlager/ Termoskikt
Dimensioner
Rygglängd: 74.2 cm i storlek Large  
Material
88% Ull (merino) 9% Nylon, 3 % Lycra  
Kön
Herr
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
736861

Icebreaker M's M's M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr f75541

Grohe Tvättställsblandare Europlus DN 15 S-Size 33155,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Väggdekor/Väggord Nothing is bigger than,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Strömförlängningskabel 25 m 3 x 1.5 mm² IP44 Röd,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Rund syl, L: 18,5 cm, 1st.,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster - Fashion Body no.4 30x40cm,3/4 "vit plast utomhus trädgård vattentankventil,Blombukett vit/grön,Inbed Sweden Deluxe Bäddmadrass 105x200,

Loggor - LU, MAH, RS
Home