JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834

JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834

2017-05-15

Envie de Fraise ROMAINE TANK - Maxiklänning - navy blå/off vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster - I love Justin Bieber Sosa ram 40x50cm,

Curare Yogawear 3/4 SLEEVES - Långärmad tröja - coral rose,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Emotion Lakan strykfri 240x275 cm vit 0222.00.51,Club Monaco DORITO - Sweatshirt - heather grå,

INDICODE JEANS WILLIAM - Cargobyxor - army,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Poster Dry Martini, 50x70 cm,Superdry METEORA CHELSEA BOOT - Stövletter - tan,

JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

DRYKORN NEED - Jeans slim fit - light blå denim,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

CLASSIC COUNTRY GARDEN PLANT FLOWER PLANTER TROLLEY,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

DRYKORN BENHAM - Slips - navy,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Giorgio 1958 BELLARIA - Eleganta snörskor - noce,Poster A3 30x42cm Elephant Galaxy Jar,

Produktnummer: 7084810

Den unga design- och produktionsverksamheten utvecklar och tillverkar moderna köksredskap i hög kvalitet - med extra fokus på funktionalitet och platsbesparande förvaring.

JOSEPH JOSEPH Ltd. grundades i England 2003 av tvillingbröderna Antony och Richard Joseph och är idag en av världens mest innovativa tillverkare av köksredskap.

Joseph Josephs produkter visas i ett ny spännande och fantastisk formspråk.

Flera produkter har hittills belönats med internationella designpriser:

Red Dot, Design Plus och Gift of the Year. Joseph Joseph rekommenderas av kocken Tommy Myllymäki

Diskborsten får plats i handflatan och innehåller en behållare för diskmedel. 

• Tryck på knappen för att få ut lämplig mängd diskmedel. 

• Den kompakta storleken gör borsten perfekt för rengöring av grytor, stekpannor och porslin.

• Diskborsten har en egen hygienisk hållare.

• Kan plockas isär vid rengöring.



Producent
Joseph Joseph


Färg
vit/grön


Material
plast


Längd
9,5 cm


Bredd
8,8 cm


Höjd
13,5 cm


Garanti
2 år

JOSEPH JOSEPH Palm Palm Palm Scrub diskborste-set 13,5 cm 8a6834

Poster A3 30x42cm Miss Beautiful,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Soya - Felicity AOP 231, Orange,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Allium F-plus,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Maternity-Baby at the Breast(Aline and her son Pierre),Pierre Re,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Portrait of a Girl,Amedeo Modigliani,80.7x59cm,Joline Örngott Hjärta,Bordsduk Formel Ett,vidaXL Bäddset bomull vinröd 2 delar 155x220/60x70 cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home