Opranic Opranic Opranic Infravärmare Bromic TSH Portabel 988729

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Opranic Opranic Opranic Infravärmare Bromic TSH Portabel 988729

Opranic Opranic Opranic Infravärmare Bromic TSH Portabel 988729

2017-05-15

Soyaconcept NIDA - Vardagsklänning - rusty combi,

barn och internet

Foto: Colourbox

Sissel Ortopedisk benkudde Veno vit SIS-140.024,

Pepe Jeans Jeans Skinny Fit - ww4 (wiser wash),

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Robert,Comte de,James Abbott McNeil Whistler,80x40cm,Napapijri SENOS V - T-shirt - bas - blu marine,

Only & Sons Huvtröja med dragkedja - night sky,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Uppblåsbart Buffébord,Superdry RETRO STRIPE CREW - Sweatshirt - three pointer navy,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Nudie Jeans LEAN DEAN - Jeans straight leg - worn dark indigo,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

vidaXL Väggmonterad klädhängare med 6 krokar MEN LADIES 120x40 c,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Selected Homme SLHSLIM CHASEN - Kavaj - bitter chocolate,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

PULL&BEAR MIT RUNDAUSSCHNITT - Sweatshirt - blå,Julgranskula Röd Peter,

Denna värmare är ett resultat av topp modern design tillsammans med den bästa ingenjörskonstruktionen för att ge bästa funktionalitet och effektivitet. Tungsten Smart-Heat™ portabel gasinfravärme tar gasinfravärmare till en helt annan nivå än tidigare, med dess innovativa konstruktion ger den en förstklassig värmeåtergivning även I stark vind, samt bästa möjliga värmeåtergivning genom den höga intensiteten på den keramiska gasbrännaren.

Opranic Opranic Opranic Infravärmare Bromic TSH Portabel 988729

Taia Decotura Japan - Cars bilar ORIGINAL METALL - Deluxe,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Icebreaker W's Meld Zone Long Sport Bra Kingfisher/Arctic Teal,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Polyresin Dekorationer - Sjöstjärnor 3 st - Dia: 40 mm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Poster - Tomten och renen No.3 21x30cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Emotion Örngott strykfri 2 st 60x70 cm svart 0222.04.71,Kakform Siffra,Affisch Mini Gustaf IV Adolf,Assiett - Plenitude Vert,

Loggor - LU, MAH, RS
Home