Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8

Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8

2017-05-15

Pretty Ballerinas ANGELIS STRETCH - Klassiska stövlar - radice,

barn och internet

Foto: Colourbox

Self-Portrait,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,50x40cm,

BOSS COVENTRY DERB - Eleganta snörskor - dark brun,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Bäddset 3 delar klassisk 240x220/80x80 cm marinblå,Napapijri Piké - freesia gul,

Cars Jeans DUST - Jeans Skinny Fit - gröncoast used,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Christ Carrying the Cross,Hieronymus Bosch,50x50cm,Superdry STREET - T-shirt med print - grön,

Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

PULL&BEAR IM VINTAGE - Jeans straight leg - dark blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

The Raft of the Medusa,Theodore Gericault,37.5x46cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Versace Sneakers - bianco/oro,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Jordan TEE - T-shirt med print - vit,Bergans M's Henley Wool Shirt Navy Melange,

Produktnummer: 16223808

Plocka upp maten med stil och ha lite skoj på samma gång. Använd denna roliga och fina kökstång i form av en krokodil. Munnen är givetvis den del där du plockar upp maten. Tack vare sin öppna design kan tången plocka upp ganska stora saker (om även inte allt för tunga). Den har så klart också ögon och en räfflad mun för bra grepp.

Tången är tillverkad i plast och är ca 20 cm lång och 2 cm bred. Den går enkelt att hänga och kan diskas i diskmaskin. Detta är ingen grilltång och bör inte vara för nära extrem hetta för långa perioder (men du kan givetvis plocka upp köttbiten lite snabbt om du så vill). Finns i tre färger.

Färger: Grön, Lila, Blå

Material: Plast

Storlek: Ca 20 x 2 cm

Rolig kökstång - - - Krokodil - Flera färger d1c3f8

Herrarnas välhängda dassbok,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Smarta Skosnören med Dragsko-funktion (100cm), Mörkgrå,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

962,965 Stol med gråa tyg sitsar st 595:-,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Aluminium Flaggstång Frankrike,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Gardin,Ranex by Smartwares Classico Lyktstolpe 230V 125cm,Poster - Kanin svartvit 21x30cm,Tut 3/4 "bsp 160 mm topputlopp s-typ,

Loggor - LU, MAH, RS
Home