Solros Earthwalker 5 st st st frön b56fab

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Solros Earthwalker 5 st st st frön b56fab

Solros Earthwalker 5 st st st frön b56fab

2017-05-15

TOM TAILOR COSY FABRIC - Kofta - alloy grå melange,

barn och internet

Foto: Colourbox

HIP Bäddset 6096-H Jamuna 200x200/220 cm vinröd,

Desigual MICHEL - Jeans slim fit - blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Plastgran med stålfot 210 cm 910 grenar,TOM TAILOR HOODED - Luvtröja - brilliant röd melange,

BOSS CASUAL TROY - T-shirt - bas - open röd,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

wolfcraft Allround handslip 93 x 230 mm 5890000,Vero Moda VMSEVEN SHAPE UP - Jeans Skinny Fit - dark blå denim,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Selected Homme SHHONE MOONIE SHIRT SLIM FIT - Skjorta - light röd,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

BAHCO Hylssats 1/4" och 3/8" 34 delar S330,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

SIKSILK HAZEY DAZE - Shorts - navy,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Farah JESSIE - Kofta - true navy marl,Blend - Skjorta 20708473 Småmönstrad, Mörkblå,

Earthwalker är en solrossort med plantor som blir 1,8 - 2.5 m höga plantor med blommor i nyanser från brons till chokladbrun. Perfekt i rabatter eller som snittblomma. Fröna är ätbara.

Förså inomhus 3-4 veckor innan sista frosten eller direkså utomhus efter sista frosten. Håll jorden fuktig men inte blöt. Gror efter 14-20 dagar. Omskola plantan när den är stor nog att flyttas och acklimatisera till kallare temperaturer. Vill ha full sol och stöd (om så krävs).

Solros Earthwalker 5 st st st frön b56fab

Efashion Chana - Blus C51, Vinröd,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Sängtopp 180x200 cm Svart,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Deltaco vägguttag, infällt UTP, 2xRJ45, Cat5e (VR-15),

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Poster - Laugh 21x30cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster S-S Olympic 19060u format, 40x50cm,Mrs Bacon,Anders Zorn,60x40cm,vidaXL Rullgardin utomhus 120x140 cm beige,vidaXL Trädgårdsskåp 1 hylla svart,

Loggor - LU, MAH, RS
Home