Salomon Salomon Salomon W's Techamphibian 3 Shoes spectrum blå/baja blå/flame cd201e

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Salomon Salomon Salomon W's Techamphibian 3 Shoes spectrum blå/baja blå/flame cd201e

Salomon Salomon Salomon W's Techamphibian 3 Shoes spectrum blå/baja blå/flame cd201e

2017-05-15

Vans CHROMO - T-shirt med print - vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster - Do more of what makes you happy No.18 40x50cm,

Tommy Jeans LOW RISE SOPHIE - Jeans bootcut - royal blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

One Touch Champagneöppnare,ONLY Petite ONLROSARIA ROSIE SKATER SKIRT - A-linjekjol - cloud dancer,

Le Fix PATCH PANTS - Träningsbyxor - grå melange,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Heads of Six of Hogarth's Servants,HOGARTH William,62.2x74.9cm,Won Hundröd BEN - Jeans slim fit - distressed blå,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Replay Sweatshirt - vit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Luxform Trädgårdslampa LED vägglampa Lyon antracit och vit LUX16,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

TOM TAILOR DENIM Luvtröja - vit,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

PULL&BEAR MIT PERLEN - Jeans Taperöd Fit - blå,ADAPTER TILL LADDARE AF,

Produktbeskrivning

Den senaste versionen av Salomons klassiska amfibiesko

Den har nu ännu mjukare insida, bättre konstruktion av plösen och förbättrade detaljer för att hjälpa dig att prestera. Sidorna i mesh släpper igenom vatten men håller grus och skräp ute. Skon snöras snabbt och bekvämt med Salomons Quicklace och sedan stoppar du in överblivet snöre i fickan högst upp på plösen, så de inte fastnar i något. Hälen är flexibel och justeras med två remmar men om du hellre vill använda skon som en sandal går det utmärkt att trampa ner hälen. Sulan har bra fäste på de flesta ytor och fungerar utmärkt även på blöta underlag. Skon är perfekt för vattennära aktiviteter, som skön semestersko eller som paddelsko.

Detaljer

  • Ventilerande mesh, håller grus och skräp ute
  • Snabbtorkande material
  • Justerbar och flexibel häl, använd skon med eller utan
  • Quicklace snörning, med ficka
  • Mjukt foder med Sensifit
  • Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Outdoorskor
Användningsområde: Fritid, Vattensport
Design: Låga
Material
Yttermaterial: Mesh
Innerfoder: Textile neoprene lycra
Sula: Gummi, Non marking water contagrip
Mellansula: EVA med dräneringshål
Skotillbehör
Förslutningssystem: Quicklace
Stegjärnskompatibla: Inte stegjärnskompatibel
Vikt per par
260  g
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2017
Produktnummer
609391

Salomon Salomon Salomon W's Techamphibian 3 Shoes spectrum blå/baja blå/flame cd201e

Poster - Sosa Ladies no.2 A4 21x30cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Doftgranulater / Dammsugardoft med doft av Kaprifol,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Cool-Well Kylbrunn,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Einhell Ersättningsblad 2 st för hyvel TH-SP 204,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

vidaXL Båtlina i polypropylen 10 mm 50 m svart,Nexa Pro WTE-2 Trådlös väggsändare, 2-vägs, lev utan ram, 433MHz,vidaXL Mörkläggande rullgardin svart P06/406,Fika Set Good Morning Gorgeous,

Loggor - LU, MAH, RS
Home