Icebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9b

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Icebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9b

Icebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9b

2017-05-15

Isla Ibiza Bonita Långärmad tröja - bottle grön,

barn och internet

Foto: Colourbox

Väggkalender Classic Cars 2019 liten,

Gabba ALEX - Jeans relaxed fit - blå denim,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Påslakanset 3 delar 200x200/60x70 cm grenar,Selected Homme SHDNEWONE MYLOLOGAN SLIM FIT - Kostym - medium grå melange,

DRYKORN HURLEY - Kavaj - khaki,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Pumpa Skärset,Edwin ED-55 - Jeans straight leg - hikaru wash,

Icebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9bIcebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9bIcebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9bIcebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9b

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Versace LOAFER - Slip-ins - conker/oro,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Kung- & Drottningkrona,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Pieces PCSHAPE UP - Jeans Skinny Fit - medium blå denim,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Tommy Hilfiger FLAG DETAIL - Höga sneakers - midnight,Norrøna Junior Falketind Gore-Tex Pants Caviar (2019),

Produktbeskrivning

Svalkande t-shirt för intensiva aktiviteter

Sphere SS Low Crewe är t-shirten för pulshöjande aktiviteter året om. Men bäst trivs den i ett varmt klimat där egenskaperna verkligen kommer till sin rätta. Du kan använda den på yogan, löprundan eller på gymmet.

Merinoullen och naturvänligt tencel gör den otroligt mjuk mot huden och grymt ventilerande. Du förblir sval i de varmaste av förhållanden och materialet har god förmåga att effektivt transportera bort fukt. De bästa förutsättningarna för högintensiv träning. 

Merinoull är en naturprodukt med unika egenskaper. Tack vare fina, krusiga och långa fibrer så känns den mjuk mot huden och bildar ett isolerande luftskikt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Merinoullen transporterar effektivt bort svett och fukt från huden och isolerar även om det blir blött, så du känner dig torr och bekväm. Det är naturligt antibakteriellt, hämmar dålig lukt och det räcker oftast med att vädra plaggen mellan användningarna. Ullen kommer från får som ej utsatts för mulesing.

Detaljer

  • Materialblandning av merinoull, tencel och nylon
  • Bra andningsförmåga och stretch
  • Kärnspunnet tyg för hållbarhet
  • Framflyttade sömmar för optimal komfort
  • Förlängt ryggslut
  • Merinoull 130 g/m²
  • Modellen är ca 170 cm lång och bär storlek S. Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Kategori
Tröja  
Tröja
Typ: Kortärmad
Användningsområde: Multisport
Lager: Baslager/Funktionslager
Material: 52% ull (merino), 35% lyocell, 13% nylon
Säsong
Året runt  
Material
Snabbtorkande: ja  
Egenskaper
Krage: Rundad halsringning
Stängning: Dragkedja
Mått
Rygglängd: 70.8  cm
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
826608

Icebreaker W's Sphere SS Low Crewe Kingfisher Heather Heather Heather 22ac9b

2USB 2U-449474 1x Infälld-insats IP20 Ljusgrå,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Damixa Termostater Thermixa Zero Termostatblandare med installationsavstånd 160 mm CC,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

All You Need Is Wine-Glaset,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Smartwares Säkerhetslampa 20 W krom RVS70LED,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Hailo Pedalhink Oko Uno Plus 17 L rostfritt stål strl. M 0619-20,60mm hål vit runda dörrluftsventilgaller träsmöbler,Bissell Vattenfilter för Vac and Steam, 1132N, blå,Fjällmark Foldable Table Set,

Loggor - LU, MAH, RS
Home