Soehnle Airfresh Airfresh Airfresh Clean 300 eccdfd

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Soehnle Airfresh Airfresh Airfresh Clean 300 eccdfd

Soehnle Airfresh Airfresh Airfresh Clean 300 eccdfd

2017-05-15

Esprit SOID - Linne - vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Judith with the Head of Holofernes,Peter Paul Rubens,50x40cm,

Anna Field Blus - purple potion,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

vidaXL Barstolar med armstöd 2 st brun,BOSS CONTEMP SWEATSHIRT - Pyjamasöverdel - medium grå,

12 Midnight RELAXED TROUSER WITH TAPE - Tygbyxor - grå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Gastromax Jäskorg Rund 20 cm,Soyaconcept RIKA - A-linjekjol - navy,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Magnanni Stövletter - acada caoba,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Manillamärken - H: 7,5+9 cm - 8 st,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

sandro Jeans Skinny Fit - blå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Mavi LUCY - Jeans Skinny Fit - dark-blå denim,Replay ANBASS - Jeans slim fit - dark-blå denim,

Damm, pollen, bakterier, gaser - vi kan varken se eller lukta vad vi andas in. Och ändå är ren luft så viktig för vår hälsa - speciellt om du lider av allergier. Certifierad av European Center for Allergy Research Foundation (ECARF) tar Airfresh Clean 300 från Soehnle effektivt bort 99,2% av alla allergener och föroreningar upp till 3,0 μm från din luft. Ett filter med tre lager, som består av för-, EPA- och aktivt kolfilter, tar tillförlitligt många partiklar som husdamm, pollen, hår, bakterier, dammmidd, fint damm, virus och till och med obehagliga lukt och gaser. Ett anslutbart UV-ljus förstör också ytterligare kvarvarande bakterier i den filtrerade luften. Detta resulterar i luft som du kan andas in fritt - utan rinnande ögon, utan hosta, utan andningssvårigheter.

Efter rengöringsprocessen blåses ren luft jämnt in i rummet med en behagligt tyst fläkt som inte orsakar störningar, även i sovrummet. Airfresh Clean 300 drar upp till 170 kubikmeter luft per timme. Det rensar således luften i ett 20 kvadratmeter boende eller sovrum mer än tre gånger per timme. Tre effektnivåer och en timerfunktion med en 2-, 4- och 8-timmars fördröjning gör det möjligt att helt och hållet anpassa varaktigheten och intensiteten för luftrengöring. I nattläge arbetar luftrenaren ständigt utan belysning så att sömnen är ostörd. Filterdisplayen anger när en filterbyte krävs, så att du alltid kan lita på luft som är konsekvent ren.

  • Trelagers filtersystem (förfilter/ EPO filter/aktivt kolfilter) avlägsnar 99,5% av alla partiklar upp till 3,0 μm från luften
  • Separat anslutbar ultraviolett ljus (UVC-ljus) för förstöring av bakterier
  • Maximal flexibilitet vid reglering av utsläpp av fuktig luft med 3 olika prestandanivåer
  • Nattläge med lampor avstängda
  • Timerfunktionen med en 2-, 4- och 8-timmars fördröjning gör det möjligt att anpassa längden
  • Avtagbart filter med filterbyte för konstant ren luft
  • Idealisk för allergiker: Produktens allergivänlighet har certifierats av European Center for Allergy Research Foundation (ECARF)
  • Optimal rengöring och fuktning prestanda för rum upp till 30 m²

Soehnle Airfresh Airfresh Airfresh Clean 300 eccdfd

Smartwares Vägglampa Up/Down med Sensor,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Stora keramiska köksknivar - 3 st/set,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Lättanvända Skosnören - Elastiska (Flera färger), Vit,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Ekovänlig LED-dusch,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Draglykta Blå,Dammsugarpåsar Samsung SC 7000 till 7099,The Fall of the Rebel Angels,Luca Giordano,60x40cm,Kerbl Elstängselrep Profi PE 500 m 59510,

Loggor - LU, MAH, RS
Home