vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30

vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30

2017-05-15

Paul Smith MEN TIE NARROW - Slips - navy,

barn och internet

Foto: Colourbox

Irwin Brytbladskniv ProTouch med auto-matning 9 mm 10504555,

Weekday TENNESSEE - Jeans straight leg - raw,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Poster - Kanin no.2 21x30cm,Zalando Essentials T-shirt med print - mottled light grå,

Nümph DOLLY SKIRT - A-linjekjol - agave grön,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Champion Dammpåsar Nilfisk 5ST,Pier One Snörskor - brun,

vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

KÄNGA Bdk Svart, Svart,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Ljusslinga Tropisk,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Trälåda för mjölktänder,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Rivjärn,Rubens barn Baby Nora,

Produktnummer: 12088907

Den här dammsugaren är en kraftfull och mycket användbar apparat som hjälper dig att hålla huset rent. Den har en maximal effekt på 1800 W. Den 30 L rostfria tanken har gott om volym. Dess starka sugkraft och luftflöde kommer att göra den till en oumbärlig apparat för alla dina städbehov. Den avlägsnar inte bara smulor och damm, men också vätskor. Dessutom garanterar dess flerfaldiga luftfiltersystem en hygienisk rengöring. Tack vare sin påslösa design behöver den inte bytas ut. Smuts och skräp kommer att lagras i den inbyggda behållaren. Därför är den enklare och snabbare att tömma än påsförsedda dammsugare. Denna våt- och torrdammsugare är utrustad med ett användarvänligt handtag och fyra hjul för optimal manövrerbarhet.

Material: Rostfritt stål
Mått: 36 x 36 x 60,5 cm (L x B x H)
Strömförsörjning: 220 - 240 V, 50 - 60 Hz
Maximal effekt: 1800 W
Sugeffekt: 1380 W
Sugslangens längd: 1,5 m
Slangens diameter: 32 mm
Teleskopiska metallrörets längd: 44 - 70 cm
Strömsladdens längd: 3,66 m
Kapacitet: 30 L
Ljudnivå: ≤ 80 dB
Med en inbyggd behållare, inga dammsugarpåsar behövs

vidaXL Våt-/torrdammsugare 1800 W W W cdba30

Skandia Förlängningskabel 20 m,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Luxbright Trädgårdslampa solcell LED med rörelsedetektor Augusta,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dammsugarpåsar Foma Yes,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Retro skylt med 3D relief, 10x20 cm, "GENTS LADIES TOILETS",

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

set Träborrar Borrstopp Försänkare 22 delar Fri Frakt Nytt,South American Landscape,Fröderic E.Church,28.2x43cm,vidaXL Förvaringshylla,Smedbo badrumsbeslag NYA Förkromad mässing pkt5,

Loggor - LU, MAH, RS
Home