Prana M's Sediment Shorts Emerald Current Current Current 487a76

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Prana M's Sediment Shorts Emerald Current Current Current 487a76

Prana M's Sediment Shorts Emerald Current Current Current 487a76

2017-05-15

Only & Sons ONSFARON TEE - T-shirt med print - vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

A Story from the Life of Joseph the,Andrea del Sarto,50x40cm,

Mango BRASILIA - Kostymbyxor - blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Frigolit Ägg - Höjd: 12 cm - 25 st,Dr.Denim LEXY - Jeans Skinny Fit - light stone destroyed,

Strellson ANTHO - Kavaj - grå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Små Pumpaljus,2nd Day VIVIENNE - A-linjekjol - pineneedle,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Blå Fjäril Kakeldekor,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

vidaXL Bomull Satin Randigt Påslakan & Örngott 155x220/80x80,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Vila - Vilasha Adra 2/4 Top, Mörkblå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Väggdekor/Väggord Att fela är mänskligt,Tak 3 spotlight mini LED,

Produktbeskrivning

Snabbtorkande badbyxor för aktiva dagar på stranden

Sediment Short är badbyxan för dig som vill vara aktiv på standen och i vattnet i sommar. Tack vare den lite avslappnade passformen och materialet med fyrväggsstretch får du full rörelsefrihet, och snörningen i midjan ser till att de sitter på plats även i höga vågor.

Vare sig du surfar, simmar, spelar beachvolley eller yogar kommer du känna dig bekväm, avslappand och snygg i Sediment Short.

Detaljer:

  • Full rörelsefrihet
  • Kardborrestänging och snörning i midjan, gylf
  • Fyrvägsstretch
  • Solskyddande
  • Snabbtorkande och luftiga
  • UPF 50+ 

Detaljer

  • Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Byxor
Typ: Vattensportsbyxor
Kategori: Shorts
Lager: Ytterlager / Väderskydd
Benlängd
Normal (regular)  
Material
Yttermaterial: 92% polyester (återvunnen), 8% elastan  
Mått
Innerbenslängd: 24.5  cm
Kön
Herr
Aktuell i vårt sortiment
2017
Produktnummer
599788

Prana M's Sediment Shorts Emerald Current Current Current 487a76

vidaXL Plisségardin 60x100 cm creme,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster - Målade läppar Lila 21x30cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Växthus aluminium/polykarbonat utan fundament 190 x 185 x 19,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Köksförkläde Naken Brud,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

fantastisk sari 5,6 meter, se 5 bilder,Nonwoven Fototapet Animal Tree - en kvalitetstapet till marknads,LED Strip (30 led) batteridriven - 2m Klar Vit,Poster - Världskarta No.11 40x50cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home