WRSI Current Current Current Helmet Vapor 33471b

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

WRSI Current Current Current Helmet Vapor 33471b

WRSI Current Current Current Helmet Vapor 33471b

2017-05-15

Eisern FCUB - Klubbkläder - vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

The Finding of Moses,Paolo Veronese,50x43cm,

Lyle & Scott ZIP THROUGH HOODIE - Huvtröja med dragkedja - mist blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

The Beach at Etretat,Claude Monet,66x81cm,Hummel HMLCOMFORT HOODIE - Luvtröja - sargasso sea,

Even&Odd Pennkjol - röd,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Hängande tomte,Topshop SNAKE SKIRT - A-linjekjol - teal,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Teddykompaniet, Fluffies, Kanin, 23 cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Christ in the House of Martha and Mary,Johannes Vermeer,60x50cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Mora Armatur Tvättställsblandare Inxx A1 med Lyftventil Krom,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Poster - Forest deer family 40x50cm,Beyblade Burst Wave 2 Wyvron,

Produktbeskrivning

Forspaddlingshjälm som skyddar dig väl

3-lagers konstruktion skyddar dig från stötar och smällar som kan uppstå vid paddling i forsar. Med en stryktålig ABS plast till ytterlager, ett mellanlager i polyuretan och ett innerlager i EVA-skum är ditt huvud väl skyddat. Men det gäller inte bara att ha rätta skalet det krävs att hjälmen sitter kvar på plats även när du hamnar i vattnet. Detta har WRSI löst genom deras patenterade remsystem Interconnect Retention System som är ett självjusterande system som kickar in när det behövs. Till exempel om vattnet griper tag i din hjälm hålls den fortfarande kvar emot huvudet för fortsatt optimalt skydd. Tillsammans med O-Brace selen som säkerställer att bakhuvudet är skyddat och att hjälmen bibehåller sin skyddande position sitter din hjälm som ett säkert skydd oavsett vad som händer.  

Detaljer

  • Certifiering: CE EN 1385
  • Lättvikt
  • Stöttålig
  • Interconnect Retention System
  • Sele som ökar säkerheten
  • Borttagbart tvättbart innerlager
Specifikation
Material
Ytterlager: ABS plast, Mellanlager: Polyuretan, Innerlager: EVA-foam
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2017
Produktnummer
639753

WRSI Current Current Current Helmet Vapor 33471b

Poster - Ananas grön 30x40cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster - Merry Christmas No.8 30x40cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

ProPlus pennlampa COB med magnet 440270,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Krukor, dia. 7 cm, H: 6,5 cm, 24st.,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Jessica Simpson RHYSA - Klassiska stövlar - tabacco,On a Sailing Ship,Caspar David Friedrich,50x40cm,Medelhavet Mediterranean, oljemålning på duk, 50x60 cm,BAHCO Superlätt grensax 400 mm P116-SL-40,

Loggor - LU, MAH, RS
Home