Hiko M's M's M's Paladin blå 4eee7d

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Hiko M's M's M's Paladin blå 4eee7d

Hiko M's M's M's Paladin blå 4eee7d

2017-05-15

Lauren Ralph Lauren SUPER BULL ANKLE - Jeans straight leg - vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster Västmanland - Landskapsstolthet,

Tommy Hilfiger STRETCHT TEE - T-shirt - bas - grön,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Godishink Mörkblå,Jan Vanderstorm MEINO - Skjorta - blå,

Vince Camuto Plus Jeans Skinny Fit - ultra vit,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

5 st M12 hexagon full nut zinkpläterad,Fruit of the Loom CLASSIC LONGSLEEVE LARGE CLUSTER PRINT FRONT - Långärmad tröja - vit,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Carhartt WIP AMERICAN SCRIPT - T-shirt - bas - vit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Dammsugarpåsar Electrolux ZCV 800E (Centraldammsugare),

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

POP Copenhagen ART WOW - T-shirt med print - vit,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Paintpart Tapet Vallila Horisontti 5224-1,22 st Jättefina 3D juldekaler fördelat på 2 ark,

Produktbeskrivning

Torrjacka för forspaddling med dubbla muddar

Hikos genomtänkta torrjacka har föstärkningar över underarmarna och armbågarna, dubbel midja och dubbla muddar i ärmslut och hals. Jackan är tillverkad i vattentät 2-lagerskontruktion med andningsförmåga. Jackan sluter tätt runt hals och armar med de inre muddarna i laxtex. De yttre muddarna i neopren skyddar latexmuddarna mot sol och slitage. Jackan har dubbel midja med kardborre justering för att hålla tätt mot kapellet och även ärmsluten är justerbara med kardborre.

Är du ute efter en smidig och slittålig torrjacka för forspaddling till ett bra pris är det här ett perfekt val.

Storlek (Längd/Bröst/Midja):
S: 167-173 cm, 92 cm, 74 cm
M: 174-197 cm, 96 cm, 78 cm
L : 180-185 cm, 100 cm, 82 cm
XL 186-190 cm, 104 cm, 86 cm

Detaljer

  • Kön: Herr
  • Aktuell i vårt sortiment : 2017
  • Produktnummer : 476087

Hiko M's M's M's Paladin blå 4eee7d

Dammskyddsmask med ventil FFP3 D EKASTU Sekur Mandil 414 218 5 st,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

vidaXL Pop-Up Partytält med 6 sidoväggar sexkantigt 3,6x3,1 m mö,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Emotion Dra-på-lakan jersey 160/180x200 cm svart 0200.04.46,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

100 FT Multi Pupose Rope Heavy Duty Rot Proof Tear Ressistant,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster - Forest deer brun 70x100cm,The Triumphal Entrance of Henry IV,Peter Paul Rubens,80x40cm,A Dedication to Bacchus,Alma-Tadema Sir Lawrence,80x40cm,vidaXL Handfat i härdat glas 42 cm svart,

Loggor - LU, MAH, RS
Home