W+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0c

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

W+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0c

W+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0c

2017-05-15

Massimo Dutti Kostymbyxor - light grå,

barn och internet

Foto: Colourbox

vidaXL Barstolar 2 st fyrkantig röd,

Esprit SOFTPUNTO - A-linjekjol - coral,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Mr. Zebra,Selected Homme SHDONENEW MARK SLIM FIT - Skjorta - bright vit/röd/navy/vit,

Superdry T-shirt med print - orange,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Joakim Örngott Hjärta,Jacamo CHELSEA BOOT EXTRA WIDE FIT - Stövletter - brun,

W+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0cW+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0cW+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0c

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Strellson CALE MADDEN - Kostym - royal blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Notre-Dame Seen from Port Henri-IV,Henri Rousseau,50x40cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

TOM TAILOR SLUB TEE CREW - T-shirt - bas - dark denim blå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Jamie Oliver Terrakotta Tallrik Grön 34 cm,Poster A4 21x30cm No Princess,

Fototapet med högupplöst bild i bra kvalitet, med höjden 254 cm och bredden 366 cm. Denna fondtapet från Wizard+Genius anpassas enkelt i både bredd och höjd genom att trimmas när den sitter på plats, så att den passar din vägg perfekt. I vårt stora sortiment av fototapeter av märket Idealdecor från tillverkaren W+G finns många fina motiv att välja bland och självklart har vi alltid riktigt bra priser.

Tapeten kräver ingen överlappning av våderna. Tapeten kommer i 8 bitar som sätts upp kant-i-kant, vilket underlättar arbetet. Tapetklister ingår så att du alltid har de bästa förutsättningarna lyckas med uppsättningen.

Fondtapeten är en papperstapet av bra kvalitet (115g/ m2) med ett högupplöst och noga utvalt motiv. Tapeten är 100% återvinningsbar, innehåller inga gifter eller miljöfarliga ämnen och självklart medföljer tydliga monteringsanvisningar på svenska.

Sammanfattning:
• Fondtapet 254 x 366 cm, inklusive tapetklister
• Högupplöst bild av mycket god kvalitet
• Enkel montering kant-i-kant (ingen överlappning)
• Extremt prisvärd
• Innehåller inga farliga ämnen
• 100% återvinningsbar
• Tillverkad inom EU

 

W+G W+G W+G Tapet Idealdecor Murals Shanghai Skyline c4fe0c

PUMPSATS,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

vidaXL Gräsluftarklämmor med spikar 5 st diameter 30 cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dammsugarpåsar Rowenta RB 52,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Boating Couple (Aline Charigot and Renoir),Pierre Renoir,45.1x59,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Bröllopsbukett Skimrande Pärla,Dammsugarpåsar Rowenta RB 01,vidaXL Eurofence 25x0,8 m 100x100 mm stål grå,Gel Pillow with Cooling Pad Memory Foam Cushion Which Keeps You,

Loggor - LU, MAH, RS
Home