Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 240 x 220 220 220 caca43

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 240 x 220 220 220 caca43

Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 240 x 220 220 220 caca43

2017-05-15

Derhy VEGETARIEN JUPE - A-linjekjol - noir,

barn och internet

Foto: Colourbox

Ölglas Giant Beer Boot,

Salamander Sportiga snörskor - cognac,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Karta över Hallstahammar, Västmanland,IZOD ADVANTAGE STRETCH HOODIE - Luvtröja - smoked pearl,

Your Turn Active Träningsbyxor - navy blazer,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Komar Fototapet Stone Wall 368x254 cm 8-727,Versace Jeans Skjorta - timo,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

J.LINDEBERG Träningsbyxor - navy melange,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Pizza Gigantisk Strandhandduk,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Miss Sixty MY MAGIC CROPPED - Jeans Skinny Fit - blå denim,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Star Wars Imperial Assault - Twin Shadows Campaign - Brädspel,Sandal Yokono marino, Blå,

Produktnummer: 14451382

Ett underbart påslakanset med tidlös design från kvalitetsmärket Pierre Cardin. Tyget har en tät tråd konstruktion som håller bland annat värmen väl genom att anpassa sig till kroppstemperaturen, ger en bra uthållighet, mjukhet och bra fukt absorptionsförmåga vilket gör att du sover bättre om natten. Bäddsetet är idealisk för användning i kallare årstider eller om man fryser lätt om natten.

Setet har en bra färg resistent, vilket gör att färgen håller sig fin länge och blir inte blekt lika fort som andra påslakanset.

Färg: Ljusgrå
Storlek påslakan: 240 x 200/220
Storlek örngott: 60 x 70
Material: 100% borstat flanell (poly/bomull)
Märke: Nightlife/Pierre Cardin.
Tvättråd: Tvättas i 40 grader, tål att torktumlas och kan strykas.
Ingår i bäddset: 1 x Påslakan och 2 x kuddfodral.

Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 240 x 220 220 220 caca43

Kids Concept, Födelsedagstårta, Rosa,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

GLOBO Bordslampa LED OTTI krom glas 21934,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

vidaXL Plastgran med fot och LED 210 cm 280 grenar,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Barbary Pirate with a Bow,MOLA Pier Francesco,60x40cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Brix Squeeze - Citruspress/Citronpress,GARDENA Droppbevattningssystem plantrader S Starter Set 15 m 130,Self-Portrait with Pipe,Vincent Van Gogh,46x38cm,Princess Slow Juicer 200W Stort Hål,

Loggor - LU, MAH, RS
Home