Barbie - Rainbow Mermaid (DHC40) (DHC40) (DHC40) 4d6378

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Barbie - Rainbow Mermaid (DHC40) (DHC40) (DHC40) 4d6378

Barbie - Rainbow Mermaid (DHC40) (DHC40) (DHC40) 4d6378

2017-05-15

Superdry COMBAT - Träningsbyxor - röd/vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

vidaXL Treglasfönster PVC Dreh-kipp handtag på höger sida 800 x,

J.LINDEBERG LUGAR MID TECHNO - Väst - jl navy,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Brennenstuhl Premium Office Line, grenuttag, 6xCEE 7/4, 1xCEE 7/,Bershka Jeans straight leg - blå,

Diesel FAYZA-T JOGGJEANS - Jeans relaxed fit - indigo,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

40x50 cm eller 16x20 tum, träram i EK,Grenson FRED - Snörstövletter - tan calf,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Lacoste T-shirt med print - navy blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Set med 2 hopfällbara stolar Jana,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Selected Femme SFBISMA SKIRT - A-linjekjol - tawny port,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Carmakoma Lavender blus, Off vit,Yankee Candle Classic Large Jar Coastal Living Candle 623g,

Make a real splash with the Barbie® Rainbow Lights Mermaid? doll! Dip this Barbie® doll into water to see her mermaid tail glimmer with colorful lights inspired by a sparkling rainbow. Its a total wow moment and so easy to start. Simply press the button in Barbie® dolls necklace to switch her to "on" mode, and dip her into the tub or pool. The colorful light show starts automatically when activated by the water. Or bring the magic ashore -- you can push the button in the dolls necklace to enjoy the light show without water. A rainbow tail, "pearl"-sculpted belt, pink-streaked hair and princess tiara complete the head-to-toe magical mermaid look. Tell all sorts of fantastic fairytales and underwater adventures with this gorgeous mermaid doll. Includes Barbie® mermaid doll with light-up feature. Doll cannot stand or swim alone. Colors and decorations may vary.

Barbie - Rainbow Mermaid (DHC40) (DHC40) (DHC40) 4d6378

ALF, Små kloka barn på bokstavsjakt,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Nature Växthus för tomatodling 100 x 50 x 150 cm 6020401,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

vidaXL Gardiner 2 st linnelook skira 140x225 cm turkos,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Ljusslinga Halloween med Ljud,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

HIP Badlakan 5584-H YELPEA 100x180 cm gul,Julgran Trä Merry Christmas,Poster - Grön växt mix No.2 40x50cm,Kardinalfågel Toalettdekor Toalett dekor,

Loggor - LU, MAH, RS
Home