Barbie: Barbie: Barbie: Dolphin Magic 5f2424

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Barbie: Barbie: Barbie: Dolphin Magic 5f2424

Barbie: Barbie: Barbie: Dolphin Magic 5f2424

2017-05-15

Carhartt WIP SCRIPT - T-shirt med print - tango/vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Lady Standing at a Virginal er,Johannes Vermeer,51.7x45.2cm,

Only & Sons ONSGRANDAD COLLAR - Skjorta - cashmere blå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

35x45 cm eller 14x18 tum, fotoram i guld,River Island Sportiga snörskor - tan,

Bullboxer Snörstövletter - cigar/dark brun,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Poster - Vita papegojor svartvit 21x30cm,New Look BOAT SHOE - Seglarskor - tan,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

LTB MINA - Jeans Skinny Fit - erili wash,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

SET OF 3 VINTAGE CONNOISSEUR SUITCASES TRUNK CHEST DARK BROWN,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Pepe Jeans MARLBOROUGH - Skjorta - 561,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Hello Kitty Mjukis Gosedjur 17 cm Gul/Blå,Champagneglas - Flute,

Följ med Barbie™ och hennes systrar Skipper™, Stacie™ och Chelsea™ på äventyr på en tropisk ö där Ken™ gör sin praktik inom marinbiologi. Medan de snorklar upptäcker de en ung delfin som är inspärrad i en bur – men det är inte vilken delfin som helst, det är en vacker, grön ädelstensdelfin! Barbie™ träffar sedan en mystisk vän som heter Isla, som visar sig vara en magisk sjöjungfru! Kort därpå upptäcker tjejerna att delfinen hålls inspärrad av biologen Marlo som Ken™ praktiserar hos. Hon har för avsikt att tjäna pengar genom att ställa ut delfinen för dess unika egenskaper. Tillsammans måste de samarbeta för att befria delfinen så att han kan återförenas med sin delfinfamilj innan Marlo skickar bort honom.

Barbie: Barbie: Barbie: Dolphin Magic 5f2424

Lord Nelson Badrumsmatta Rund 70cm Mörkgrå,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Poster - Lotusblomma 30x40cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dammsugarpåsar Philips City Line Venise,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Einhell Tygfilter för våt- och torrdammsugare,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster Surrealistisk, 70x100 cm,Poster Danderyd 100x140 cm,JO!E Is kuber i rostfritt stål,Square Fence Post Holder 75mm x 75mm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home