Serie LED nät 180 ljus 3x3m transparant transparant transparant kabel varmvit 25a1cb

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Serie LED nät 180 ljus 3x3m transparant transparant transparant kabel varmvit 25a1cb

Serie LED nät 180 ljus 3x3m transparant transparant transparant kabel varmvit 25a1cb

2017-05-15

Tommy Hilfiger LEWIS HAMILTON FLAG LOGO TEE - T-shirt med print - bright vit,

barn och internet

Foto: Colourbox

Boxo Hylsor och spärrhandtag 61 delar 3/8" BC031-061,

Reebok Huvtröja med dragkedja - beige,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Esschert Design Odlingslåda med vikbart stativ NG77,Tomorrow ALBERT - Flaröd jeans - blå denim,

CMP MAN - Fleecetröja - blå-nero,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

vidaXL Persienner aluminium 140x130 cm vit,Belstaff HEATON - Snörstövletter - desert dust,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

ALCOTT BERMUDA - Shorts - navy,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster Naken randig modell, 100x100 cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Diesel KRAILEY-B-NE - Jeans relaxed fit - indigo,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Nitril Engångshandske Storlek (handskar): 7, S EN 374 , EN 455 Uvex -fit 6059607 100 st,Regnset Springfield, Blå/svart mönstrad,

Serie LED nät 180 ljus 3x3m transparant kabel varmvit

Serie LED ljusnät med 180-ljus för utomhus i varmvit ljus.
Ljusnätet är 3x3 meter och har 10 meter anslutningskabel.
Kan med fördel även användas i t.ex partytält eller paviljong som mäter 3x3 meter under sommaren.

Längd:  300 cm
Höjd: 300 cm
Kabellängd: 1000 cm
Antal ljuskällor: 180 LED
Effekt:  1,8W
Klass: 24V 4,8VA IP44
Färg: Varmvit
Övrigt: Transparant kabel

Serie LED nät 180 ljus 3x3m transparant transparant transparant kabel varmvit 25a1cb

Odd Molly Flower Fantasy, Svart,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Topcom Digital Babymonitor KS-4248,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Dekorationskit Gul Metallic,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Miraculous Ladybug Badlakan Handduk 140x70,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

GARDENA Accu trimmer ComfortCut Li-18/23R plast 9825-20,Cimabue's Madonna being carried,Lord Fröderic Leighton,80x40cm,The Pilgrim of the Cross at the End of His,Thomas Cole,60x40cm,Poster Mor med sitt barn, 50x70 cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home