Centurion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fef

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Centurion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fef

Centurion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fef

2017-05-15

Holzweiler HANGER - T-shirt - bas - blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Lykta med Tomte och Snö,

BOSS CASUAL ORLAND LOWP - Sneakers - medium grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Pridetyg med Öljetter,boohoo MAN PRINTED WITH FAUX SLEEVES - Långärmad tröja - navy,

River Island A-linjekjol - beige,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Dammsugarpåsar Hoover S 1000,Shoot Slip-ins - brun,

Centurion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fefCenturion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fefCenturion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fefCenturion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fefCenturion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fef

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Minimum SKIEN OUTERWEAR - Parkas - racing grön,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Poster Hjort i natur A4,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

New Look FORMAL CHUKKA BOOT - Eleganta snörskor - dark brun,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Celeste Ljusstake 41 cm Stripes,TAKLAMPA KRISTALL Guldfärgad 6L,

Produktnummer: 12358882

Centurion MR170G är en blender i härlig pastellgrön färg, för att mixa läckra smoothies, shaker, soppor och såser. Denna mixer har rostfria stålknivar som roterar i två valbara hastigheter och mixar, mosar och krossar det mesta, även is. Glaskannan rymmer en liter och har ett rejält och gediget handtag som underlättar hantering.
Stadig bas på glaskannan

Den 1 liter stora glaskannan har en robust bas som gör att kannan står stadigt och inte välter ut ditt innehåll. Konstruktionen gör den också lätt att rengöra och underhålla.
Locket till glaskannan har en avtagbar mätkopp som gör det enkelt att addera ingredienser vid behov.
2 hastigheter + pulsfunktion

Blendern kan ställas in på två hastigheter med vridreglaget för att anpassa mixningen till dina ingredienser. För snabb eller försiktig mixning kan du vrida reglaget till "P" för pulsfunktion. Den starka motorn mixar det mesta och krossar is till dina kalla smoothies eller drinkar.
Specifikationer

Effekt: 350 W
Strömförsörjning: AC 220-240 V, 50/60 Hz
Kapacitet: 1 liter
2 hastigheter
Pulsfunktion
Iskross
Enkel rengöring
Sladdlängd: 85 cm
Mått: 142 x 160 x 360 mm
Vikt: 2,4 kg
I förpackningen: Blender motorenhet, glaskanna, lock, användarmanual

Centurion MR170G Blender med två hastigheter och pulsfunktion, G G G 610fef

Icebreaker Unisex Adult Flexi Chute Gritstone HTHR,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Lilacs,Mikhail Vrubel,50x50cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Adapter för vattenkranar kranloppfläkt m22x22mm kvinnlig x hane,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Ubbink Fontänpump Elimax 2000 1351311,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Descanso Bäddset 9304-K 135x200 cm grå,Ljuslykta Dödskalle,HQ Teleskoprör diameter 32 mm (W7-76061-GBN),Prylhylla, stl. 26x25,2 cm, H: 3,5 cm, Kejsarträd, 1st.,

Loggor - LU, MAH, RS
Home