Camp Titan Helmet Röd Röd Röd 17f68b

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Camp Titan Helmet Röd Röd Röd 17f68b

Camp Titan Helmet Röd Röd Röd 17f68b

2017-05-15

Hummel Luvtröja - dark grå melange,

barn och internet

Foto: Colourbox

Nature Insynsskydd 1x3 m PVC grå 6050370,

Topman STRIPE RUBGY - Piké - multi-colouröd,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Tiger Multikrok Palma Vit 312330143,PULL&BEAR MIT BROGUING - Snörstövletter - brun,

Polo Ralph Lauren FEATHERWEIGHT - Skjorta - vit,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Elektriskt torkställ Compak 300w,Pepe Jeans EGGO LONG - Långärmad tröja - navy,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Jan Vanderstorm WALI - Shorts - anthracite melange,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

A Little Girl Carrying Flowers,Sir Henry Raeburn,50x40cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

KIOMI Stövletter - dark brun,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

No1 Zinco Tunna Blomkruka D32xH36 cm,Reykjavik 25cm,

Produktbeskrivning

Bekväm klätterhjälm med bra ventilation

Tillverkad i slitstark ABS utan skruvar eller skarvar vilket gör hjälmen lätt att ta isär och underhålla. Spider suspension framework ger grym passform och bra ventilation. Hjälmen har fyra stabila fästen för pannlampor och spännet för att justera storlek är lättanvänt och hållbart.

Detaljer

  • ABS-skal
  • Lätt att underhålla
  • Spider suspension framework för komfort och ventilation
  • 4 st fästen för pannlampor
  • Justera storleken i nacken
  • EN 12492
Specifikation
Syfte
Klättring, Bergsklättring
Hjälmkonstruktion
In-Mold-teknologi  
Visir
Utan  
Dimensioner
Storlek S - 48-56 cm, 360 g, Storlek L - 54-62 cm, 410 g
Material
ABS  
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
584896

Camp Titan Helmet Röd Röd Röd 17f68b

Affisch/Poster Öl/Beer Fonetisk Skrift 33x48cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Bagheera Sneaky Sandal Kids Lime/Blå,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Flasklampa Bottle Light Multi,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

St.Jerome,El Greco,60x50cm,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster - You cant buy happiness but you can buy No.1 21x30cm,Anti-vibrationsmetalltänger gummi fodrad för 48-55mm rör,Vita (Umage) Eos fjäderlampa L - Grå,Saint Matthew Surrounded by Scenes of his Life,Orcagna,50x40cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home