Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45

Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45

2017-05-15

River Island TILE PRINT - T-shirt med print - stone,

barn och internet

Foto: Colourbox

vidaXL Värmeduk pool PE 250 cm blå,

Eton Skjorta - multi-colouröd,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Poster - Ananas Rainbow No.5 50x70cm,Even&Odd Jeggings - blå,

Sperry AO 2-EYE - Seglarskor - tan,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

12 Cup Coffee Maker,Lab Pal Zileri Kostym - royal,

Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Springfield DRIVER - Långärmad tröja - grå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Affisch Mini Mistel,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Tommy Hilfiger TRUNK ABSTRACT - Underkläder - blå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Saturnus pendel,PAW Patrol Skye pläd filt,

Produktbeskrivning

Teknisk merinoullströja för intensiva friluftsaktiviteter 

Norrøna Bitihorn Wool T-Shirt är framtagen för vandrare och traillöpare men passar för alla som gillar att röra på sig utomhus. Blandningen av merinoull och polyester gör att tröjan får ullens tekniska egenskaper och dessutom syntetmaterialets slitstyrka. Tröjan är snabbtorkande, antibakteriell och har god andningsförmåga. Dessutom är plagget utrustat med ventilerande meshpaneler över ryggen och under armarna. En funktionell tröja med tekniska egenskaper som passar både för outdoor-atleter och motionärer. 

Detaljer

  • Fukttransporterande
  • God andningsförmåga
  • Snabbtorkande
  • Meshpaneler för optimal ventilation
  • Passar som ytterlager och baslager
  • Modellen är ca 185 cm lång och bär storlek M. Normal storlek Visa storlekstabell
  • Rakt snitt
Specifikation
Kategori
Tröja  
Tröja
Typ: Kortärmad
Användningsområde: Bergsport
Lager: Mellanlager
Säsong
Året runt  
Egenskaper
Krage: Rundad halsringning
Stängning: Utan
Vikt
100 g  
Material
60% ull (merino, mulesingfri), 40% polypropylene  
Kön
Herr
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
740429

Norrøna M's Bitihorn Bitihorn Bitihorn Wool T-Shirt Tasty Röd 780b45

ABSOLUT4U Tunika lång ärm flower,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

[pro.tec]® Oljeradiator-1000W-39x13,4x37cm-9 ribbor-vit,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

3/4 "retro kegelformad krage förkromad stålhålkåpa,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Skål - Hand Game,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

35cm flexibelt köksbassäng monobloc-kopplingsslang m12 x 3/8 ",Träskål Natur rund 25 cm,Sissel Värmekudde 35x46 cm blå SIS-131.002,vidaXL Soptunna med automatisk sensor 62 L rostfritt stål,

Loggor - LU, MAH, RS
Home