Qube På På På Spåret 8bdf2f

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Qube På På På Spåret 8bdf2f

Qube På På På Spåret 8bdf2f

2017-05-15

Tommy Hilfiger Tailoröd STRIPE CLASSIC SLIM - Kostymskjorta - blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

Poster - Blommor kollage 40x50cm,

Produkt Jeans slim fit - light blå denim,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

wolfcraft Skruvmejsel med T-handtag och bitshållare 1235000,Superdry L.A. HOOD - Luvtröja - deep burgundy,

Lee SMILEY MALONE - Jeans Skinny Fit - stone wash,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Ölglas Best Dad,Reebok FLOATRIDE RUN FLEXWEAVE - Neutrala löparskor - vit/gul,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

HUGO ERONDO EXTRA SLIM FIT - Kostymskjorta - open vit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

OBH Nordica Kaffebryggare Café Punto 2318 (51012318),

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Esprit SKETCH - T-shirt med print - blå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Konservväxt Röd Ros,Fiona Tapet Royal Classic 483021,

Från TV till Quiz. Vart är vi på väg? Ställ QUBE-asken på bordet. Dra ut lådan med 800 ledtrådar och frågor och börja spela direkt! 

Sveriges mest populära frågeprogram som behändig och lättspelad QUBE. Utmana familj och vänner, ta plats i Första klass eller Dressinen och låt tåget lämna perrongen. Lista ut resmålet och svara på frågor om destinationen ? Precis som på TV!

Förpackningens mått 1x1x1 dm.Tillverkare Alga.

Innehåll: 1 kortlek med 100 resmål (400 ledtrådar och 400 faktafrågor), protokollblock och spelregler.

  • Antal spelare: 2-6
  • Rek ålder: 12+

Qube På På På Spåret 8bdf2f

Soya - Felicity AOP 197, Offvit,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Soya - Nasma 1, Orange,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

vidaXL Uppsättning väggbonader på duk: zebror 200 x 100 cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Germania Byrå med hjul vit och svart 4099-73,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

vidaXL Persienner aluminium 100x130 cm vit,Värmeljushållare Peleg Design - Domino Vit,vidaXL 4 Kuddöverdrag i bomull gråa 80 x 80 cm,Metallskylt Together,

Loggor - LU, MAH, RS
Home