Pinewood Kids Kids Kids Wildmark/Sahara Zip-Off Pants Mid Grön 6a8a60

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Pinewood Kids Kids Kids Wildmark/Sahara Zip-Off Pants Mid Grön 6a8a60

Pinewood Kids Kids Kids Wildmark/Sahara Zip-Off Pants Mid Grön 6a8a60

2017-05-15

ONLY ONLTORY - Jeans Skinny Fit - dark blå denim,

barn och internet

Foto: Colourbox

Velda VT Skyddsnät för dammar 6x10 m 148043,

Marc O'Polo Väst - total eclipse,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

American Party Shots,Lexington TRAVIS TEE - T-shirt - bas - dark grå melange,

K-SWISS ULTRASHOT - Multicourt-skor - magnet/malibu blå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

The Wasberwoman,Pierre Renoir,46x56cm,PULL&BEAR Stövletter - beige,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

CELIO MACARANTAL - Kostymskjorta - marine,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Pro'sKit mejselkit, snabb-byte, 25 delar,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Björn Borg CURD MID - Höga sneakers - dark brun,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Metallgarderob med draperi,Poster A3 30x42cm Flour Dancer,

Produktbeskrivning

Praktiskt byxa för sommarens friluftsäventyr

Smart och mångsidig design för alla unga äventyrare som vill uppleva livet i det fria. Beroende på väder och känsla kan barnen skifta mellan byxa och shorts, så att varma och soliga dagar samt kyligare och myggtäta kvällar inte kräver för många olika plagg i packningen. 

Materialet är lätt och slitstarkt men samtidigt mjukt mot kroppen. Det håller tätt mot vind och avvisar vatten, smuts och mygg. Skön passform med rörelsefrihet i fokus samt smarta fickor för allt som behövs i skogen eller på fjället. 

Detaljer

  • Byxa och shorts i ett - Zip-Off
  • Dubbla lårfickor med lock samt dragkedjefickor
  • Stora handfickor
  • Slitstarkt, ventilerande och vattenavvisande material - TC-Lite
  • Tät tygväv som skyddar mot mygg
  • Bra rörelsefrihet och komfort
  • Elastisk midja
  • Normal storlek
  • Rakt snitt
Specifikation
Byxor
Typ: Byxor i syntetfiber
Kategori: Långbyxor
Lager: Ytterlager / Väderskydd
Benlängd
Normal (regular)  
Material
TC-Lite: 65% polyester, 35% bomull  
Kön
Barn
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
783862

Pinewood Kids Kids Kids Wildmark/Sahara Zip-Off Pants Mid Grön 6a8a60

Headset Tactical XP Flex PELTOR - hjässbygel,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Skärverktyg 3 i 1 InnovaGoods,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Poster - Butterfly tropical No.3 40x50cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Ubbink Dammfontän pojke VIII liten grön 45,5 cm 1386127,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Poster - Hundvalp No.1 50x70cm,Karlsonsklister 45 gram,Miniatyr - Antikt strykjärn - 2x2,5cm,Dekorplast Glittrande Metallic Svart Högblank,

Loggor - LU, MAH, RS
Home