Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3

Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3

2017-05-15

Magnanni Eleganta snörskor - arcade cognac,

barn och internet

Foto: Colourbox

Konstrotting sittgrupp Palma 8+4+1, variant 2 svart/brun,

Pepe Jeans MALTONI - T-shirt med print - 674casting,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Poster - Jul Bjällror No.2 30x40cm,camel active COPA - Sportiga snörskor - ash,

PULL&BEAR MIT SKELETTPRINT - Linne - vit,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Poster - Smink mix 40x50cm,Tommy Hilfiger Tailoröd MOULINE SLIM FIT SUIT - Kostym - blå,

Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

J.LINDEBERG DAVID FLAT - Skjorta - jl navy,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Lamentation over the Dead Christ,GIOTTO di Bondone,50x50cm,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Suit DONNY - Skjorta - dark navy,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Sandalett Carmela Svart, Svart,Champagneglas - Flute,

Praktisk hänglampa
Denna moderna, men samtidigt minimalistiska hänglampa är den perfekta lösningen för din lägenhet eller kontor. Tack vare den avlånga, cylinderformade lampskärmen är ljuset som lampan ger skarpt, med strålkastareffekt. Lampan är gjord av vit gips och har ett smalt handtag av svart metall. Lampans industriella stil passar bra i rum med modern inredning. E27 glödlampor rekommenderas för använding, med en maximal effekt på 40 watt. Glödlampa ingår ej i satsen.

Detaljer:

- Typ: taklampa
- Färg: vit
- Material: gips
- Ytterligare material: metall
- Montering: Delvis montering krävs
- Färg: vit
- Form: cylindrisk
- Höjd: 80 cm
- Basdiameter: 10 cm
- Kabellängd: 55 cm
- Diameter: 8 cm
- Spänning: 220-240 V (50 Hz)
- Vikt: 2 kg
- Typ: taklampa
- Stil: samtida
Egenskaper:
Väl lämpad för olika inredningsstilar, Modern och innovativ design, Perfekt för industriella interiörer, Hög kvalitet, Säker och stabil montering

Erbjudandet inkluderar:
1 x taklampa, Glödlampa ingår ej

Ytterligare information: Eventuell justering av kabellängden ska utföras av en elektriker., Lampan är avsedd för glödlampor med energimärkning där klasserna går från A ++ till E, där A++ är effektivast. Lämplig för LED-lampor, halogenlampor, energieffektiva lampor

Taklampa Taklampa Taklampa vit ORCO 1159c3

Malmö Rörelsevakt, Svart,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Shopkins Shoppies Beach Style Sandi Shores,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Drömfångare färgade stenar diam 16cm,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

vidaXL Svettsvagn Svart med 3 hyllplan,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Taklampa grå/koppar ALENTO,Crucifixion with the Penitent,Sandro Botticelli,60x40cm,EGLO Taklampa Tarbes D32,5 cm Koppar 94194,Condemned by the Inquistion,Eugenio Lucas Velazquez,50x40cm,

Loggor - LU, MAH, RS
Home