Grand canyon Cardova 1-2 1-2 1-2 tält d80c34

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Grand canyon Cardova 1-2 1-2 1-2 tält d80c34

Grand canyon Cardova 1-2 1-2 1-2 tält d80c34

2017-05-15

BOSS ATHLEISURE BROD SLIM FIT - Skjorta - medium blå,

barn och internet

Foto: Colourbox

William Merritt Chase,John Singer Sargent,60x40cm,

Rödefined Rebel PACE - Träningsbyxor - rose,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Himmelslyktor,Esprit SKIRT - A-linjekjol - coral orange,

GAP PULL ON UTILITY - Jeansshorts - medium indigo,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

A Rainy Day in Camp,Winslow Homer,80x40cm,CLOSED BOULDER - Cargobyxor - marine,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

INDICODE JEANS FRANKLIN - Luvtröja - army mix,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

GLANS lampfot svart 17 cm i metall,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

J.LINDEBERG JAY SUBTLY WORN - Jeans slim fit - mid blå,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Poster A4 21x30cm Tribal Women Röd,Carmakoma Cucumber blus, Off vit,

Lätt tält för 1-2 personer.

Väldigt liten förpackning och tältet är lätt att bygga. Innertältet är ett helt myggnät.
Den minimala förpackningen och den lätta vikten gör tältet perfekt för vandring och camping.

Specifikationer:

  • Material utvändigt: 100% polyester, W.C. 2.000 mm
  • Material insidan: Andningsbar polyester
  • Golv: polyeten
  • Tältbågar: glasfiber

Mått:

  • Utanför: 260 x 155 x 115 cm
  • Inne: 250 x 145 x 110 cm
  • I förpackning: 15 x 67 cm

Vikt: 2 kg

 

 

Grand canyon Cardova 1-2 1-2 1-2 tält d80c34

Poster - Etnisk Elefant A4 21x30 cm,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Sugrör Nedbrytbara Svarta,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Naturals Rectangular Wooden Professional Chopping Board Butchers,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

vidaXL Tändinställning verktyg BMW, Landrover,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

vidaXL Kabeldragare 2000 kg med 2 Växlar,Jättebasilika Napoletano Bolloso 20 st frön,Capi Vas Nature Row Deluxe 40x60 cm elfenben PKRWI1131,Salladslök Vit Lisbon 50 st frön (vinterhärdig),

Loggor - LU, MAH, RS
Home