WMF Function 4 gryta låg stål - 2,5 liter liter liter edb144

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

WMF Function 4 gryta låg stål - 2,5 liter liter liter edb144

WMF Function 4 gryta låg stål - 2,5 liter liter liter edb144

2017-05-15

Twister Grönsaksskalare,

barn och internet

Foto: Colourbox

The Masai Clothing Company, Blus, Strl: XXL, Brun/Svart, Viskos,

Wish Me Interaktivt Gosedjur Blå/vit Hundvalp med Lila rosett,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

jeans byxor med resår i midjan . Stl 50,Smarta Skosnören med Dragsko 100cm, Ljusblå,

Baby Dan, FLEX, Förlängning M Svart,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

305 Pläd Djurmönstrad Mink/ 495:-,Poster - Grön växt Maspalomas No.3 - Svartvit 70x100cm,

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Tjusa Julstjärna 42 cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

speedo Plain Moulded Silicone Cap Violet Quartz,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Ljusstake BJUDA Stor 2st,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Ensther before Ahasuerus,Jacopo Robusti Tintoretto,90x40cm,bhp Sidobord guld och svart 45x61 cm metall B154392,

Produktnummer: 8514312

WMF grundades 1853 och har sitt huvudkontor i den sydtyska staden Geislingen.

WMF är en av Europas största producenter inom rostfria kökstillbehör såsom grytor, knivar, bestick och designprodukter.

WMFs produkter står för toppkvalitet samt hög funktionsduglighet.

Alla rostfria produkter är tillverkade av 18/10 rostfritt ädelstål, Cromargan® - ett registrerat varumärke för WMF sedan 1927 eller det ännu starkere Cromargan Protect® sedan 2009.

WMF erbjuder ett brett sortiment av köksartiklar och köksredskap av erkänt hög kvalitet. Företaget firade för några år sedan 150 år! Idag arbetar ca 6000 medarbetare för att utveckla, producera och distribuera köksartiklar och köksredskap över hela världen.

Gryta i den innovativa Function 4-serien tillverkad i en praktisk och modern design. Grytans glaslock är tillverkat med en röd silikonring, som tillsammans med hällpipen ger serien sin unika funktionalitet. 4 funktioner i en gryta.

 

• Moderna och funktionella kokkärl för perfekt resultat. 

• Det kraftiga glaslocket med silikonring har 4 funktioner: Kan sluta helt tätt, kan leda bort ånga samt två inställingar för att hälla vätska kontrollerat från grytan, t ex om man ska hälla vatten från pasta eller ris.

• "Kalla handtag" i rostfritt stål och praktiska måttangivelser på insidan.  

• Har TransTherm®-botten med en unik värmefördelning, som kan användas på alla värmekällor inklusive induktion.

• Tillverkas i lätt och slitstarkt Cromargan® rostfritt stål.

• Tål maskindisk.

WMF kokkärl i Cromargan® rostfritt stål är av hög kvalitet med högpresterande egenskaper. Cromargan® är ytterst hållbart vid intensiv användning, motståndskraftigt mot slitage, utan smak, enkelt att rengöra och tål maskindisk.

WMF Function 4 gryta låg stål - 2,5 liter liter liter edb144

vidaXL Bäddset 3 delar 200x220/80x80 cm vit,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

mint&berry Sandaler - vit,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Buffalo Woman Comes Singing 9780345361431,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Felmini JAYDINE - Cowboy- / Bikerstövletter - grau,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

ONLY Play ONPELINA PANTS CURVY - Träningsbyxor - dark grå melange,DNA Footwear BV Klassiska stövletter - navy,ALDO PELIA - Klassiska pumps - bone,Vit oljelykta 15cm ljusslinga,

Loggor - LU, MAH, RS
Home